הוכרזה Polys: מערכת הצבעה מקוונת ומאובטחת מבוססת בלוקצ'יין
מאת:
מערכת Telecom News, 11.12.17, 18:45
הפלטפורמה משתמשת בטכנולוגית בלוקצ'יין Polys) מבוססת על חוזים חכמים ב-(Ethereum ומאובטחת באמצעות אלגוריתמים של הצפנה שקופה. כך ניתן לקיים הצבעה מקוונת, אנונימית ומאובטחת ובהיקף נרחב עם תוצאה, שלא ניתן לשנות. עבור המעוניינים לנסות את השירות, קיימת פלטפורמה חינמית קלה לתפעול, שזמינה לכולם.
מעבדת קספרסקי חשפה פרויקט ניסיוני בשם
Polys, פלטפורמה גמישה לביצוע הצבעות מקוונות עבור ארגונים שאינם מסחריים, עסקים וקהילות. הפלטפורמה משתמשת בטכנולוגית בלוקצ'יין ומאובטחת באמצעות אלגוריתמים של הצפנה שקופה.
הרעיון של הצבעה מקוונת מושך רבים מהארגוניים המודרניים, כגון אוניברסיטאות, עסקים וקהילות, שרוצים לשתף חברים, שלעיתים קרובות מבוזרים מבחינה גיאוגרפית או אינם מוכנים לחשוף את עצמם במקום הצבעה פיזי. עם זאת, גם הסיכונים בקבלת החלטות מקוונות הם גבוהים, מאחר שהצבעה מקוונת בהיקף נרחב פותחת הזדמנויות רבות לשיבוש תוצאות ע"י עברייני הסייבר.
Polys הוא פתרון מסחרי חדש, שנוצר ע"י צוות מפתחים מהחממה העסקית של החברה, שנועד לאפשר לכל אחד לקיים הצבעה מקוונת, אנונימית ומאובטחת ובהיקף נרחב עם תוצאה שלא ניתן לשנות.
Polys מבוסס על חוזים חכמים ב-
Ethereum (לעיתים המכונה גם בלוקצ'יין 2.0) המאפשרים אימות של כל הצבעה וביצוע של ספירת קולות באופן מבוזר.
יתרונות האבטחה של הצבעה מבוססת בלוקצ'יין הם משמעותיים:
1) הודות לאופי המבוזר של בלוקצ'יין, ניתן לאמת את דיוק ההצבעה באמצעות החברים האחרים ברשת. כל נתוני ההצבעה אינם נשמרים על שרת, אלא נאגרים במחשבים של כל המשתתפים ברשת. כדי למחוק אותם, האקר יצטרך לפרוץ לכל המחשבים ולקבל גישה למערכי הנתונים הנפרדים.
2) בלוקצ'יין מאפשר למצביע לוודא, שההצבעה שלו נרשמה כראוי, וכל ניסיון לשנות את ההצבעות ייחשף באופן אוטומטי.
3) השקיפות של בלוקצ'יין מקלה על ניטור הצבעות וביצוע בקרה על הצבעה ע"י גופים חיצוניים.
4) הטכנולוגיה אינה דורשת משאבים נוספים או את הצורך בנוכחות פיזית של כח אדם.
החדשנות של Polys מחסלת מגבלות הקיימות בפתרונות בלוקצ'יין אחרים:
1) בתוך מערכת ההצבעה של
Polys, בלוקצ'יין מוצפן ומגובה באלגוריתמים מתמטיים. אלה מסייעים להבטיח אנונימיות, להסתיר תוצאות ביניים ולבצע חישובים על הנתונים המוצפנים. דבר שלא ניתן לביצוע במערכות בלוקצ'יין אחרות בגלל האופי המבוזר והפתוח שלהן.
2) קוד המקור של
Polys פתוח לציבור ומאפשר לכל אוהד בלוקצ'יין, איש בדיקות חדירה או כל מי שמקדם הצבעות אלקטרוניות, לבדוק ולחקור את הטכנולוגיה שמאחורי
Polys ב-
GitHub.
ורטאן מינסיין, ראש השקעות וחדשנות במעבדת קספרסקי: "כאשר בחנו את האפשרויות ליישום בלוקציי'ן בתהליך הצבעה, הבנו, שטכנולוגיה זו בשילוב מומחיות אבטחת הסייבר של החברה יכולה לפתור בעיות מרכזיות הקשורות בפרטיות, שקיפות ואבטחה של הצבעה מקוונת. אנו נרגשים, שהתאפשר לנו ליצור סביבה המקדמת חדשנות כזו".
ג'וטה סטיינר, מייסד משותף של
Parity Technologies: "
Partiy technologies נרגשת להיות הפלטפורמה הנבחרת עבור פרויקט חדשני כמו
Polys. בלוקצ'יין מוטמע בהרחבה במספר נרחב של תעשיות, ואנו מאמינים, שתהליך ההצבעה המבוזר יוכל להבטיח תהליך הוגן, ושהוא יבסס רמה גבוהה של אמון במערכת".
עבור המעוניינים לנסות את השירות, קיימת פלטפורמה חינמית קלה לתפעול, שזמינה לכולם.
Polys גם מציעה פלטפורמה ניתנת להתאמה אישית, שהיא סקלאבילית לחלוטין עם תמיכה באלפי מצביעים והתאמה לדרישות שונות כגון הרשאות, ממשק משתמש ואינטגרציה עם שירותים אחרים.
מידע נוסף -
כאן. (ושימוש בפלטפורמה החינמית: כדי לארגן הצבעה, יש ליצור קבוצת מצביעים, לרשום מידע לגבי ההצבעה (כולל שמות מועמדים וכד'), את השאר (משלוח דוא"ל למצביעים וספירת הקולות) עושה Polys.