הגנה חלשה על סיסמאות מותירה גיימרים חשופים לפריצות
מאת:
מערכת Telecom News, 18.1.18, 15:52
תחום הגיימינג קורץ לעברייני סייבר המוכרים חשבונות משחק, שנפרצו בשוק השחור. על אף האיומים, גיימרים, חובבים ומקצוענים, מותירים את חשבונותיהם המקוונים פגיעים לניסיונות האקינג ובכך מעמידים את נתוניהם האישיים בסיכון.
הגיימינג ברשת הופך במהירות לתעשייה עצומה, ויותר אנשים מאי פעם מחזיקים בחשבונות משחק. עפ"י
מחקר של מעבדת קספרסקי, מעט יותר מחצי (53%) מהאנשים משחקים ברשת באופן קבוע, נתון העולה ל-64% בגילאי 25-34 ול-67% בגילאי 16-24.
גם תחום הגיימינג קורץ היום לעברייני סייבר המוכרים חשבונות משחק, שנפרצו בשוק השחור. על אף האיומים, גיימרים מותירים את החשבונות המקוונים שלהם פגיעים לניסיונות האקינג, ובכך הם מעמידים את הנתונים האישיים שלהם בסיכון.
קהל השחקנים העולמי בהובלת פלטפורמות כגון
Steam,
PlayStation Network ו-
Xbox Live מקיף כעת עפ"י הערכות בין 2.2 ל-2.6 מיליארד איש, והוא ממשיך לצמוח. הדבר הופך את התעשייה למטרה מושכת עבור עברייני סייבר המחפשים לשבש את הפעילות המקוונת ולהשיג גישה לנתונים כגון סיסמאות וכרטיסי אשראי, כפי שנראה היטב בהתקפות האחרונות על פלטפורמות
Xbox ו-
PlayStation.
כשיותר ממחצית האנשים משחקים כעת באופן קבוע במשחקים מקוונים, לרשות עברייני הסייבר עומד מאגר עצום של מטרות. יותר מכך, גיימינג הפך לחלק חשוב בחייהם של גיימרים רבים, שחוזרים שוב ושוב למשחקים גם כדי להתרועע עם חברים.
מסיבה זו, התקפות אפקטיביות תגרומנה לא רק לאובדן נתונים אלא גם לאובדן גישה למשחקים וכפועל יוצא, גם אובדן של שעות רבות, שהושקעו בבניית הפרופיל.
מבין הגיימרים, שחוו ניסיונות תקיפה על אחד מהחשבונות המקוונים שלהם, 16% זיה,ו שחשבונות הגיימינג שלהם היו מטרת המתקפה. 55% דיווחו, שלא היו מסוגלים לאחזר במהירות את פרטי חשבונות הגיימינג.
מהסקר עולה עוד, שהמשחק משתלב יותר ויותר בחיי היומיום של גיימרים רבים. כמעט שליש (27%) מהגיימרים משתמשים באופן קבוע בסמארטפון כדי לשחק ברשת. למרות שמכשירים אלה אינם מאובטחים מטבעם, כמעט רבע (23%) מהגיימרים משתמשים ברשת
WiFi כדי להיכנס לחשבונות המשחק, ו-56% מהם אינם נוקטים בשום אמצעי הגנה נוסף כאשר הם משתמשים ברשתות ציבוריות, מה שמייצר סיכון וודאי.
היעדר המודעות לאבטחה חזקה בא לידי ביטוי בעובדה, ש-5% בלבד מהמשתמשים ציינו את חשבון הגיימינג שלהם כאחד מ-3 הנכסים הדורשים שימוש בסיסמא חזקה.
יותר מכך, מאחר שפרופילים רבים ברשת מחוברים ביניהם, קורבנות יכולים לאבד בקלות את הגישה למספר חשבונות כגון דואר אלקטרוני וחשבונות מדיה חברתית, שעל ערכם למשמש אין צורך להרחיב. בעוד שלאובדן כזה יכולה השפעה משמעותית על גיימרים חובבים, גיימרים מקצועיים עלולים לחוות גם אובדן הכנסות.
אנדריי מוצ'ולה, ראש תחום צרכני במעבדת קספרסקי: "עם המידע אישי הזמין ברשת כיום, לעבריינים יש הזדמנות גדולה מאי פעם לשים את ידם על נתונים אישיים, אותם הם יכולים למכור בשוק השחור הדיגיטלי.
גיימרים ברשת, חובבים ומקצוענים, מודאגים מפריצה לחשבונות שלהם או מנעילה מחוץ לחשבונותיהם משום ששכחו סיסמא. זו דילמה איתה מתמודדים משתמשים בכל יום, כאשר רבים בוחרים באפשרות המאובטחת פחות של שימוש באותה סיסמא לכל החשבונות או בחירה בסיסמאות פשוטות, שקל להאקרים לנחש. רק באמצעות נקיטת אמצעי זהירות מתאימים כמו סיסמא חזקה וייחודית, המשתמשים יהיו בטוחים, שהחשבונות יהיו מוגנים".
מומלץ לגיימרים להגן על החשבונות המקוונים שלהם באמצעות "מנהל סיסמאות", שיסייע להם לשמור על פרטיהם חסויים. מאפיין זה מאחסן את כל סיסמאות המשתמש בכספת דיגיטלית מאובטחת ומספק גישה קלה מ-
PC,
Mac וסמארטפונים. מחולל סיסמאות אוטומטי מייצר עבור המשתמש סיסמאות עמידות וחזקות, והמשתמש צריך לזכור רק סיסמת מאסטר אחת כדי לגשת לכל החשבונות המקוונים.