האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג בסינגפור ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב חוברות יחד כדי להילחם באיומי סייבר מתקדמים
מאת:
מערכת Telecom News, 1.2.17, 18:49
הפרויקט המשותף מכונה "מסגרת ביטחון לאבטחת סייבר מהירה בהשראת הביולוגיה".
האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג בסינגפור
(NTU Singapore) ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב תשתפנה פעולה בפרויקט לפיתוח טכנולוגיות מקוריות וחדשניות להתמודדות עם התחום הצומח והמתפתח של איומי סייבר.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מחזיקה בידע נרחב וביכולות בתחומי אבטחת סייבר ואבטחת מידע, שנצברו ב-15 השנים האחרונות. המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע שלה היא המחלקה הגדולה בתחום זה בישראל ויש לה משאבים חשובים במחקר אבטחת הסייבר.
האוניברסיטה אף הקימה את מרכז המחקר באבטחת סייבר, בשיתוף מטה הסייבר הלאומי, כדי לזהות את הסיכונים לתשתיות לאומיות חשובות. לאוניברסיטה יש שפע של פרויקטי מחקר בתחום אבטחת הסייבר והיא נמצאת בלב המאמצים להפוך את העיר באר-שבע למרכז סייבר לאומי ובין-לאומי.
האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג מדורגת במקום ה-13 בדירוג ה-
QS העולמי, וב-3 השנים האחרונות היא נמצאת בראש רשימת האוניברסיטאות הצעירות בעולם. היא ידועה בגישתה הרב-תחומית והמחקרית למציאת פתרונות חדשניים למגוון רחב של סוגיות ואתגרים בתעשיות השונות. בשנים האחרונות האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג השקיעה משאבים רבים בשיפור מומחיותה באבטחת סייבר, כולל שותפות בשווי של 2.5 מיליון דולרים עם
BAE מערכות בשנה שעברה, כדי לפתח ביחד את פתרונות אבטחת הסייבר של הדור הבא.
מטרת הפרויקט המשותף, שמכונה "מסגרת ביטחון לאבטחת סייבר מהירה בהשראת הביולוגיה" -
BICSAF, היא לפתח טכנולוגיות חדשניות חזקות וניתנות להתאמה, כדי לגלות בשלב מוקדם איומי סייבר, כולל איומים מתמידים מתקדמים -
APT, ולהקדים אותם. המחקר המשותף שואב השראה מיכולתה של מערכת החיסון בגוף האדם להסתגל לחיידקים ולווירוסים משתנים ומתפתחים ולהילחם בהם.
איומים מתמידים מתקדמים הם תהליכי פריצה ממושכים וחשאיים למחשבים. מבצעים אותם אנשים המתבייתים על ישויות ספציפיות, כמו ארגונים פרטיים ומדינות. בשל החשאיות הממושכת שלהם, קשה לגלות אותם בעזרת הטכנולוגיה הקיימת היום.
על מכתב ההסכם לפרויקט המשותף חתמו מנכ"ל האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג וסגן הנשיא לענייני מחקר, פרופ'
לם קין יונג, וסגן הנשיאה והדיקן למחקר ופיתוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ'
דן בלומברג. במחקר המשותף ישתתפו חברי סגל וחוקרים מ-2 האוניברסיטאות, והוא מיועד להימשך שנתיים. המחקר יקבל מימון של 2.9 מיליון דולרים מהאוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומקרן המחקר הלאומית של סינגפור -
NRF, שהיא מחלקה במשרד ראש הממשלה בסינגפור.
פרופ'
לם: "אני מאמין, שהשותפות הזו תאפשר ל-2 האוניברסיטאות להרחיב עוד יותר את יכולותיהן ואת מומחיותן בפיתוח פתרונות חדשניים להתמודדות עם איומי אבטחת סייבר חשאיים, שהם בעיה הולכת וגדלה, שהרבה ארגונים וסוכנויות ממשלתיות מתמודדים אתה. בזכות עבודתה החדשנית של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתחום אבטחת הסייבר, והיכולות והמתקנים הרבים למחקר ופיתוח של האוניברסיטה הטכנולוגית נניאנג, השותפות הזו מיטיבה עם כל הצדדים".
פרופ'
בלומברג: "2 האוניברסיטאות מזהות את הצורך החשוב לעצור איומים מתמידים מתקדמים -
APT, שהם חלק ממתקפות הסייבר הקשות ביותר לגילוי, והשקיעו מימון משמעותי למשך שנתיים כדי לפתח שיטות לגילוי מוקדם. אבטחת סייבר היא סוגיה עולמית, שהפכה להיות נושא מחקר המעורר עניין רב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. אנו שמחים לשתף פעולה עם עמיתינו בסינגפור כדי לעצור את הגאות".
בתמונה: : פרופ' לם קין יונג ופרופ' דן בלומברג.
צילום: גלעד קוולרצ'יק.