בלעדי: שירות TaaS - Time as a Service הושק לראשונה בעולם, בענן של טריפל סי בפתח-תקווה בציוד של פוקוס טלקום, כדי לספק סינכרוניזציה מדויקת ומאובטחת בענן - "סנכרון זמן מוגן" של שעון הזמן לעסקים, ארגונים ולכל מי שנושא הזמן קריטי עבורו. קריאה להקים "רשת חירום לאומית" לסנכרון ו-GPS. יש להיערך לתקיפות סייבר גם בתחום ה -GPS.
מאת:
אבי וייס, 26.5.16, 10:19
בכנס מקצועי של
קבוצת פוקוס טלקום לתחום הסנכרון, שנערך ב-25.5.16, חשף
עומר שרר, (בתמונה),
מנהל תחום הסנכרון בקבוצת פוקוס טלקום את השירות החדש, שהם משיקים בענן של
טריפל-סי בפ"ת, תוך שימוש בציוד הסנכרון של חברת מיקרוסמי (
Microsemi), מובילה עולמית לתחום זה, שהפתרונות שלה נמצאים כבר בכל הרשתות הגדולות הקיימות בישראל, החל מהרשתות של צה"ל וכלה בכל חברות התקשורת והפיננסים הקיימות בישראל.
עומר שרר: "התחלנו לספק שירות חדש, שהוא נחשוני בעולם, שירות סנכרון בענן של טריפל סי, בלי צורך בהתקנות ציוד מקומי, הכל בגישת ה-TaaS (ר"ת: Time as a Service).
זה שירות ראשון בישראל, שמספק מענה לעסקים ולארגונים בכל סדר גדול, שזקוקים לזמן מדויק בפעילותם. מדובר בעיקר בגופים פיננסיים ובעסקים, שיש להם שירותים תלויי זמן כולל: שירותי וידיאו טלוויזיה, דו"אל, מסמכים רשמיים, תשלומים מכל סוג, מסחר מקוון ועוד.
על פי הרגולציה בישראל, כל דבר הדורש אימות, לרבות שמות, סיסמאות, בילינג (Billing), מסחר אלקטרוני, דיווחים, חוזים, וכיו"ב, נדרש לספק חתימת זמן משרת זמן מאובטח.
למה? כי חתימת זמן ממחשב, שמקבל את הזמן מהשרת של מיקרוסופט אי שם בעולם דרך האינטרנט, זה הדבר הכי פחות מדויק והכי פחות מאובטח שיש בעולם.
כיום, כל התשתיות מכל הסוגים, אפילו תשתיות מים, חשמל וגז, דורשות דיוק מוחלט בזמן ורגישות להגנה מפני תקיפות סייבר דרך הפורטים של הזמן, שהם
פתוחים בכל הפיירוולים.
המחשבים, שמקבלים את הזמן במערכת ההפעלה של מיקרוסופט מהאינטרנט בפרוטוקול NTP בפורט 123, בעלי המחשבים הללו
מסכנים את כל מערכות המחשבים שלהם, מלבד אי הדיוק בזמן, שהם מקבלים. הפורטים הללו פתוחים בפני כל תוקף, שלא לדבר על היכולת הקלה לבצע חסימות DDoS, שינוי ומניפולציות בזמן, התחזויות בזמן ועוד.
מי שנפגע פעם אחת מבין את החשיבות של '
סנכרון זמן מוגן' ורוכש מאתנו שרת סנכרון. זה לא זול וזה דורש כל הזמן תחזוקה, שדרוגים, גיבויים וכיו"ב. אנו פותרים כעת את הבעיה הזו: לא צריך שום דבר, זה יינתן כשירות בענן, בגישת הענן, שכבר מוכרת היטב בישראל.
אנו פותחים מול הלקוח Tunnel
מאובטח -
VRF, ומספקים לו בפרוטוקול NTP את סנכרון הזמן וחתימת זמן. כך, SecureNTP לא יהיה יותר נחלת ארגוני ענק, שיכלו להרשות לעצמם לרכוש שרתים כאלה.
כל עסק הכי קטן, אפילו אנשים שעובדים מהבית שלהם וזקוקים לחותמות זמן מסונכרנות,
יוכלו לקבל את השירות הזה מטריפל סי. אני מתכוון לשכבה גדולה של אנשים, שזקוקים כבר היום לסנכרון זמן מדויק ו
מאובטח למשל: עורכי דין, רואי חשבון, סוחרים באינטרנט מכל סוג, סוחרים וברוקרים בבורסה, סוכני ביטוח ועוד.
העלות של השירות היא 240 ש"ח לחודש כמחיר השקה, או אלף ש"ח לשנה למי שמתחייב לשנה.
אנו לא מכירים שירות מקביל כזה בעולם ואני גאה, שהצלחנו להגיע עם טריפל סי לאספקת שירות כזה מתקדם בענן בישראל".
אהוד שרר, (בתמונה), יו"ר קב
וצת פוקוס טלקום: "הפתרון שלנו עונה לכל צורך שיש בשוק, גם לצרכים עתידיים, שיהיו בשוק התקשורת למשל: LTE-A, תאי סלולר קטנים - Small Cells ושירותי VoLTE. כל השירותים הללו מאוד רגישים לסנכרון הזמן, כמו גם השירותים הקוויים הקיימים ברשתות התקשורת והפיננסיים בישראל.
אנו ממליצים כיום להקים '
רשת חירום לאומית' לתחום ה-GPS וסנכרון הזמן. זה די ברור לנו, שבמלחמה הבאה, דבר ראשון האויבים שלנו יפילו את כל שירותי ה-GPS שהקיימים בישראל.
התוצאה:
כל מערכות התקשורת תשותקנה. הצגנו את התכנית הזו בפני
גופי הסייבר הלאומיים במשרד ראש הממשלה ובפני ועדת החוץ והביטחון של הכנסת. הפתרון, שאנו מציעים, יעביר בזמן חירום את כל הסינכרון לתשתיות הסיבים האופטיים, שכבר יש במדינה, וכך הסנכרון של הזמן יהיה מוגן בפני תקיפות של מערכות חיוניות.
יש כיום פתרונות עם פרוטוקולים חדשים ועם מערכות חדשות, למשל מבוססות רבידיום, מערכות המשמרות את סנכרון הזמן גם בלי קשר עם לווייני ה-GPS במשך זמן ארוך ויכולות לשרת כמות עצומה של רשתות ומוצרי קצה. אני ממליץ לכולנו להיערך ל
תקיפות סייבר גם בתחום ה-GPS.
לארגונים ולגופים גדולים, שמחפשים פתרון מקומי להגנה, אנו הקמנו סטארטאפ בתוך הקבוצה, שמפתח הגנה מקומית מפני תקיפות סייבר, במערכת מהפכנית, ששמה
GPSdome. יש כבר התעניינות בינלאומית בפיתוח הזה, שנמצא בשלבים אחרונים לפני השקתו.
אנו מצויים בעולם בו אין יכולת לנווט בלי GPS ואין יכולת להפעיל מערכות תקשורת ומערכות פיננסיות דוגמת בורסה ובנקים, ללא סנכרון זמן המגיע מה-GPS. כרגע אין בישראל רשת לאומית לסנכרון ואנו מציעים לסגור את הפער הזה, לפני שנופתע מהבעיה הזו, שאין לה כרגע כל פתרון ברמה הלאומית".
שלמה וקס, מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת ולשעבר מפקד חיל הקשר בצה"ל: "השוק היום רץ במהירות כזו, שקשה לעקוב אחרי ההתפתחויות הללו ואני שמח ונהנה לראות את קבוצת פוקוס טלקום מציגה פתרונות של הגנת סייבר מפני חסימות GPS. כיום, כולנו לא יודעים לנווט בלי GPS, ופיתחנו תלות מוחלטת בוויז ובפתרונות דומים. שכחנו מה זה ניווט באמצעות מפה ומצפן. כיום התלות היא לא רק בכל מערכות התקשורת ולא רק בתקשורת, אני רואה את התלות הזו גם במערכות רבות אחרות, למשל, במערכות הפיננסים. כולן תלויות בסנכרון, שהוא אולי הפקטור החשוב ביותר הקיים במערכות הללו ובלעדי סנכרון הזמן - המערכות הללו לא יכולות לתפקד".
בתמונה: משתתפי כנס "סנכרון 2016" ביוזמת קבוצת פוקוס טלקום השוכנת באיזור התעשייה קיסריה, שמעל ל-90% משוק הסנכרון בישראל מקורו בפתרונות המשווקים ומתופעלים על ידה: