בעיצומו של החופש הגדול: איך לשמור על הילדים מפני הסכנות והאיומים ברשת?
מאת:
מערכת Telecom News, 29.7.21, 12:15
את 7 הטיפים כדאי ליישם כעת בחודשי הקיץ בהם לילדים יש זמן פנוי רב אותו הם מבלים מול המסכים, אך בהחלט גם לאורך כל השנה.
בעוד הילדים של היום ברי מזל לגדול בעולם בו הגישה למידע היא בקצות האצבעות, חשוב לזכור, שבזמן שהם גולשים במכשירים השונים, קיימים ברשת גם סיכונים כמו החשש מגניבת פרטים אישיים, פרטי כרטיסי אשראי ועוד.
כדי להיות על הצד הבטוח חשוב, שההורים יהיו מודעים לאיומים הקיימים וגם ישקיעו את המשאבים והמאמצים כדי להגן על ילדיהם מהסכנות שבדרך.
לפני שתתחילו לחשוב אילו דברים אתם יכולים לעשות, חשוב שתבינו, שהכלי להצלחה הוא תקשורת טובה. אמצו גישה, שאינה מתעמתת כשמדברים על הנושא. כשהילדים מבקשים יותר עצמאות, אתם לא חייבים ישר להגביל אותם, אתם בהחלט יכולים לאפשר להם קצת חופש. אולם חשוב, שגם תסבירו להם, שאתם תמיד זמינים לדבר על כל נושא או התנהגות, שהם עלולים לפגוש בה.
את הטיפים הבאים שאספו בחברת אבטחת המידע
ESET, כדאי בהחלט ליישם כעת בחודשי הקיץ בהם לילדים יש זמן פנוי רב אותו הם מבלים מול המסכים, אך בהחלט גם לאורך כל השנה.
צרו מערכת יחסים דו כיוונית: בהתאם לגיל הילדים, הם עלולים לחשוב, שהם יודעים יותר על הזירה הדיגיטלית מאשר המבוגרים. אם הם רוצים חשבון במדיה חברתית, שאתם אינכם מרגישים, שהם מוכנים לו, אל תאמרו קודם "לא", אלא התחילו דיון. הקפידו להקשיב לטיעונים שלהם, אך הסבירו, שבעוד שקיימת אפשרות, שאתם אכן יודעים פחות מהם כיצד המדיה המדוברת עובדת, יש לכם מידע והבנה רבה יותר לגבי הסיכונים. הדבר הכי חשוב - שימרו על תקשורת פתוחה עם הילדים. ככל שהם ישתפו אתכם יותר, תוכלו להיות מעורבים יותר ועם אצבע על הדופק.
הורדת אפליקציות רק מהחנות הרשמית: הילדים רוצים להוריד משחקים ואפליקציות בשביל הכיף? חשוב להסביר להם, שכדי שלא יהיו באפליקציות תוכנות זדוניות, שיורידו אותן רק מהחנויות הרשמיות של אפל וגוגל.
הגנו על הסיסמאות האישיות: הגנה על מידע אישי היא חיונית בסביבת האונליין. מומלץ לדבר עם הילדים כיצד לבחור סיסמה איכותית שהיא אינה "סיסמה 123". סיסמאות פשוטות כמו 1234 או תאריך יום ההולדת הם קלים מאוד לפריצה. לכן, הקפידו לבחור בסיסמאות המורכבות מאותיות, מספרים ותווים מיוחדים.
היזהרו מזרים: ממש כמו בחיים האמיתיים, גם בעולם המקוון חשוב להדריך את הילדים כיצד להתייחס לזרים ברשת. חשוב להעביר להם, שגם באינטרנט, מדברים רק עם אנשי שמכירים בחיים האמיתיים. יש לזה רובד נוסף, גם אם הילדים מכירים את מי שהם מדברים איתו, חשוב להסביר לה שאנשים הם לא תמיד מי שהם אומרים שהם וללמד אותם כיצד להיזהר מפרופילים מזויפים. למשל, כאלה בלי תמונות, או כאלה, שאין בהם פעילות כלל, או כאלוה, שרק אתמול נפתח החשבון.
רשתות חברתיות: כדאי שההורים יהיו מעורבים בהצטרפות של הילדים שלהם לרשתות החברתיות. ילד, שמצטרף לרשת חברתית, מעוניין כמו כולם, לשתף תכנים, ותמונות. חשוב לנהל שיח על מה ילדים משתפים ברשת. מה מתאים לילדים בגיל שלהם ומה יתאים בגיל מאוחר יותר.
תוכנות זדוניות: אנו שומעים על תוכנות זדוניות ללא הרף בתקשורת, וייתכן שזה נראה ונשמע כמו מילה מפחידה. עם זאת, ישנם צעדים פשוטים, שכל משפחה יכולה לנקוט כדי להגן על עצמה. לדוגמה, בעת הורדת תוכניות חדשות לצפייה, ההורים צריכים ללמד את ילדיהם להשתמש באתרים הרשמיים של התכנים במקום באתרי צד שלישי.
חושבים לפני שמקליקים: למדו את הילדים לעצור ולחשוב לפני שהם מקליקים על קישורים, שחלקם עלולים להיות מטעים, במיוחד במשחקים אונליין, שיכולים גם להוביל לבזבוז כספים מכרטיס האשראי המשפחתי ע"י רכישות של פריטים שונים במשחק.
הסיכונים הם מכל עבר והורים צריכים להיות מעודכנים כדי להיזהר. כעת כשהילדים בחופש הגדול, אבל כמובן גם בשגרה, כדאי לשים לב מה הם עושים ברשת ושהם אכן בטוחים.