בית הדין: סאני תקשורת יבואנית סמסונג פגעה בזכות ההתארגנות של עובדיה
מאת:
מערכת Telecom News, 23.11.20, 18:16
בית הדין לעבודה קיבל את תביעת ההסתדרות וקבע, שחברת סאני פעלה שלא כדין ומתוך כוונה לפגוע בהתארגנות העובדים ולסכלה. השופטת הורתה לחברה לחזור ולנהל מו"מ עם נציגות העובדים והטילה על החברה פיצוי.
כ-250 עובדי סאני, היבואנית הרשמית של סמסונג בישראל, התאגדו בהסתדרות לפני כשנתיים. אף על פי שהחברה הכירה בהסתדרות כארגון העובדים היציג, כבר מיומה הראשון של ההתאגדות התקבלו בהסתדרות טענות בדבר הפגיעה בהתארגנות תוך ניסיון למנוע מהעובדים להצטרף למהלך.
החברה המשיכה בהתנהלות זו לכל אורך הדרך, והדבר בא לידי ביטוי, בין היתר ,במניעת כניסה של חברי ועד למתקני החברה ובפגיעה ביו"ר הוועד, שכללה הפחתת שכר, שלילת תמריצים וביטול ימי חופשה. בהמשך, לנוכח גרירת הרגליים של ההנהלה ותוך ביזוי מתמיד של נציגות העובדים וניסיונות להכשיל את התאגדותם, אף הוכרז סכסוך עבודה בחברה. בדצמבר האחרון נאלצו העובדים לפתוח בשביתה לאור המצב.
חברת סאני ניסתה "להסתיר את כוונתה לסכל את הקמת ההתארגנות בדרך של סיכול כל סיכוי להגעה להסכם קיבוצי מיוחד". כך, קבע הרכב בראשות השופטת
אירית הרמל בבית הדין האזורי לעבודה תל אביב.
בפסק דין מפורט, שמגולל את הפגיעה המתמשכת בהתארגנות עובדי סאני, קיבל בית הדין את בקשת ההסתדרות לצווים קבועים, שימנעו את המשך ההתנכלות ליו"ר ועד העובדים וחבריו וימנעו מהחברה לאסור על כניסת חברי ועד העובדים ונציגי ההסתדרות למתקניה.
כ"כ, בית הדין חייב את ההנהלה לקיים משא ומתן סדיר ותכוף עד לחתימת הסכם קיבוצי ראשון בחברה. בתוך כך, נקבע, שיוטל על חברת סאני תשלום פיצוי בסך של 300 אלף ש"ח.
בפסק הדין נקבע ,שלחברה הייתה כוונה מפורשת לפגוע בזכויותיו של יו"ר הוועד, והכל בשל פעילותו בוועד העובדים. בעניין זה קבע, כאמור, בית הדין, שהחברה תימנע מכל התנכלות או הפליה של עובדים על רקע התאגדותם ואף פסק בתוך כך פיצוי של 100 אלף ש"ח. בית הדין קיבל גם את בקשת ההסתדרות בנוגע להפסקת פעולותיה הפסולות של החברה לסילוק חברי הוועד ממטה החברה ומסניפיה הפזורים ברחבי הארץ.
בהתייחס למשא ומתן המתנהל בין ההסתדרות לבין החברה לקראת חתימה על הסכם קיבוצי ראשון, נמתחה ביקורת על התנהלות החברה. לא זאת בלבד שסאני התנהלה בגישה לוחמנית וזלזלה במשא ומתן, אלא גם סירבה למסור נתונים ודחתה את כל הדרישות הכלכליות, שהועלו בפניה, מבלי לנמק. בעניין זה ניתן צו קבוע המורה לחברה להמשיך ולנהל משא ומתן קיבוצי בתום לב.
את ועד עובדי סאני יצגו סגנית ראש הלשכה עו"ד
תהילה בנישו ועו"ד
אורן שרם מהלשכה המשפטית באגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות בראשות עו"ד
חנה שניצר-רהב.
יקי חלוצי, יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק: "לצערי, סאני טעתה לחשוב שתצליח לפרק את התארגנות העובדים, ואת זה פסק הדין מאשר. התאגדות העובדים כאן כדי להישאר, ומוטב שבמקום לעסוק בתחבולות, תועיל הנהלת סאני להגיע להסכם קיבוצי לטובת ולרווחת עובדיה".
פסק הדין המלא בנושא התארגנות עובדים בחברת סאני תקשורת -
כאן.
צילום התמונה העליונה של עובדי סאני: אגף הדוברות בהסתדרות