בדיקת מומחי פרטיות ואבטחה מראה: אפליקציית המגן 2 עדיפה על איכוני השב"כ
מאת:
מערכת Telecom News, 17.8.20, 14:17
עם זאת, היעילות באיתור המגעים תלויה במידת התפוצה. כדי לזהות מגעים באמצעות בלוטות', האפליקציה צריכה להיות מותקנת על 2 המכשירים (של החולה ושל מי שבא איתו במגע).
פרטיות ישראל, בשיתוף
פירמת BDO, ערכו סקירה מקיפה ל
אפליקציית המגן 2 גם בהיבטי הפרטיות וגם בהיבטי האבטחה של האפליקציה.
ממצאי הסקירה מראים, שאימוץ "המגן 2" ברמה הלאומית עשויה לסייע לקטוע את שרשראות ההדבקה ביעילות רבה מזו של מעקבי השב"כ, להגביר את אמון הציבור בפעולות הממשלה, לקדם ערכים של ערבות הדדית, ולעשות כל זאת אגב כיבוד פרטיותם של אנשים.
ממצאי האבטחה של הבדיקה הראו ,שהאפליקציה אינה מעבירה מידע לצדדים שלישיים ושהמידע נשמר באופן מוצפן על המכשיר.
לאחרונה, פרסם משרד הבריאות נתוני הסרה גבוהים של האפליקציה, וכתוצאה מכך, חדלו מאמצי הפרסום של המגן 2. במקביל לכך, ועדת השרים החליטה לאריך את איכוני השב"כ ב-3 שבועות על אף התנגדות הרשות להגנת הפרטיות.
עמותת פרטיות ישראל בדעה, שהמשך ההסתייעות בשב"כ, במקביל להפעלת המגן 2, אין בה כדי לעצור באופן אפקטיבי את שרשראות ההדבקה. מהדו"ח האחרון ששלח משרד הבריאות לוועדת החוץ והביטחון, נראה, שעד כה, כלי השב"כ שלח לבידוד מעל 350 אלף איש, כאשר מתוכם רק כ-16,000 איש אובחנו בהמשך כחולים.
משמעות הנתון הנ"ל היא, שעל כל 22 מבודדים נמצא חולה אחד. מעבר לכך, דיווח משרד הבריאות על מספר שגיאות מהותיות בדיווח, כמו לדוגמה, מקרה בו אדם קיבל הודעה על אדם אחר שחולה.
לאור כך, היתרונות של המגן 2 ברורים: התקנת האפליקציה היא וולונטרית, הבחירה האם לדווח למשרד הבריאות היא בידי המשתמש, המידע נשמר אך ורק על המכשיר ואינו עובר לצדדים שלישיים, אלא בהסכמה של המשתמש.
עם זאת, היעילות באיתור המגעים תלויה במידת התפוצה. כדי לזהות מגעים באמצעות בלוטות', האפליקציה צריכה להיות מותקנת על 2 המכשירים (של החולה ושל מי שבא איתו במגע).
הצורך באיסוף נתוני מיקום, בנוסף לנתוני מגעים (בלוטות'), אינו ברור דיו ואף יכול להוות בסיס לעיבוד מידע, שעלול לחשוף מידע רגיש על אודות המשתמש. לדוגמה, במצב בו מצליבים בין נתוני המיקום לנתוני הבלוטות' ניתן להסיק על אודות קשרים חברתיים ואישיים: עם מי אדם נפגש, כמה זמן הוא היה במחיצתו והמקומות שבהם הם נפגשו.