אינטל השיקה את מעבדי הדור השישי החזקים ביותר שלה Skylake פרי פיתוח בהובלת צוות ישראלי
מאת:
מערכת Telecom News, 07:30,
2.9.15,
המעבדים מציעים שיפור של עד פי 2.5 בביצועי מחשב, עד פי 3 בחיי סוללה ועד פי 30 שיפור בגרפיקה מול מחשבים מלפני 5 שנים. מחשבים עם המעבדים הללו ישקלו ויהיו דקים יותר כמחצית לעומת מחשבים בני 5 שנים.
מ
מרכז הפיתוח בחיפה - לעולם כולו: אינטל השיקה היום את מעבדי
6th Generation Intel Core , שפותחו בהובלת צוות ישראלי. המעבדים החדשים, המכונים
Skylake, הם המתקדמים והחזקים ביותר, שפיתחה החברה עד היום. סדרת המעבדים מתאימה לכל השימושים, החל מטאבלטים ומחשבים זעירים וכלה בתחנות עבודה מקצועיות וכבדות, בטווח של בין 4.5 וואט ל-45 וואט (ועד 91 וואט בתחנות כבדות).
עיקר הפיתוח של המעבדים החדשים בוצע במרכז הפיתוח בחיפה (
תמונת הצוות בתחתית הכתבה), שהוביל קבוצות פיתוח נוספות בארה"ב והודו. הדור השישי של מעבדי אינטל צפוי להגיע למגוון סוגי מחשבים והתקנים, החל מהתקני מחשוב זעירים דוגמת
Computing Sticks וכלה במחשבי 2 ב-1, מחשבים שולחניים בעלי צג רחב ומחשבים נישאים, שכולם יפעלו בעזרת מעבד, שפותח ברובו בישראל.
שלומית וייס, (בתמונה), סגנית נשיא באינטל העולמית וראש הצוות שפיתח את המעבדים החדשים: "זו הצלחה מדהימה למוצר, שעבדנו עליו מעל 4 שנים. תוך כדי העבודה קיבלנו דרישה לביצועים גבוהים מאוד והורדה של צריכת האנרגיה. היו כאלה שלא האמינו שזה אפשרי. בבדיקות ראשונות במעבדה, כשיצרנו את המעבדים הראשוניים, גם לי היה קשה להאמין, שהגענו לתוצאות כה מרשימות - ביצועים גבוהים עם הספקים מאד נמוכים - אבל עם עובדות אני לא מתווכחת. למעבדים הללו תהיה בשנים הקרובות השפעה על כל תחומי החיים, מחינוך ורפואה ועד למשחקים וסרטים".
מבדיקת אינטל עולה, שיותר מ-600 מיליון מחשבים, שנמצאים כיום בשימוש בעולם, הם בני 5 שנים או יותר. מחשבים אלה זקוקים לזמן רב כדי "להתעורר", הסוללות שלהם אינן מחזיקות מעמד זמן רב והם לא מסוגלים לנצל את כל החוויות החדשות הזמינות כיום.
הודות למעבדים החדשים, שמבוססים על טכנולוגיית הייצור 14 ננומטר של אינטל, מעבדי הדור השישי מספקים יותר מפי 2 ביצועים, מאריכים את חיי הסוללה פי 3 ומציעים גרפיקה טובה יותר פי 30 למשחקים ווידיאו בהשוואה למחשב בן 5 שנים בממוצע. בנוסף, המחשבים החדשים עם מעבדי הדור השישי של אינטל יהיו דקים וקלים במחצית בהשוואה למחשבים הקיימים, יתעוררו מהר יותר וחיי הסוללה שלהם יספיקו ליום שלם.
קירק סקאוגן, סגן נשיא בכיר באינטל ומנהל כללי של קבוצת מחשבי הקליינט: "מעבדי הדור השישי מהווים את ההתקדמות הניכרת ביותר במחשוב שראינו. הם מאפשרים חוויות מתוחכמות כגון שליטה קולית, מבטלים את הטרחה הכרוכה בניהול סיסמאות ומציעים אבטחה משופרת. השילוב המדהים של מעבדי הדור השישי, מערכת ההפעלה
Window 10 ומערכות חדשות של יצרני המחשבים הופך את התקופה הנוכחית לזמן הטוב ביותר לרכישת מחשב חדש".
לשתף ישירות מהמחשב לטלוויזיה ללא כבלים
בנוסף לשיפורי הביצועים, המעבדים החדשים יכללו גם את תכונת "ללא כבלים" של אינטל ויספקו את החוויה הטובה ביותר הקיימת כיום לצגים אלחוטיים, הודות ל-
WiDi ו-
Pro WiDi - טכנולוגיה המאפשרת למשתמשים לשתף בקלות את המוצג על המחשב היישר לטלוויזיה או מסך ללא הטרחה שבהתעסקות עם כבלים.
בנוסף, מחשבים עם מעבדי סקיילייק יעניקו חוויה ויזואלית משופרת ולא יתקשו להריץ תכני וידאו ברמה של 4
K. בהדגמה לעיתונאים ישראלים שערכה החברה ביום שני 31.8.15, הודגם כיצד מחשב עם מעבד סקיילייק מריץ ללא קושי תוכן 4K במקביל למשחק מחשב באיכות גרפית גבוהה ללא פגיעה באיכות התצוגה.
המעבדים החדשים ישתלבו היטב עם
Windows 10 ויספקו מאפיינים חדשים כגון
Windows Cortana ו-
Windows Hello, שמעניקים אינטראקציה חלקה וטבעית יותר. התקנים המכילים שילוב של מצלמת
RealSense של אינטל ו-
Windows Hello יאפשרו למשתמשים להיכנס למערכות שלהם באופן מאובטח עם אימות זהות המבוסס על זיהוי פנים. טכנולוגיית
True Key של
Intel Security זמינה גם במחשבים עם המעבדים החדשים כדי להעניק חוויה מאובטחת לכניסה להתקנים ואתרי אינטרנט ללא צורך בשינון סיסמאות פרטניות.
בתוך כך הודיעה אינטל כי מעבדי
Intel Core m יכללו את מעבדי סקיילייק וימותגו מחדש. הם יגיעו לשוק כעת ברמות של
m5, m3 ו-
m7, על מנת לאפשר לצרכנים לדעת במדויק באיזה מעבד הם בוחרים ואיזה מהם ממלא באופן הטוב ביותר את צורכיהם.
הדור השישי של מעבדי Intel Core מניע מגוון רחב של התקנים
בחודשים הקרובים מתעתדת אינטל להשיק יותר מ-48 מעבדי דור שישי המצוידים ב-
Iris וב-
Iris Pro Graphics. זאת, במעטפת של 15 וואט. כמו כן, יושקו מעבדי סקיילייק ממשפחת
Xeon E3-1500M לתחנות עבודה ניידות ומעבדי הדור השישי של
vProלעסקים וארגונים. מגוון התקנים בגדלים שונים יהיו זמינים מעכשיו ובחודשים הקרובים מיצרנים ברחבי העולם.
בנוסף, מעבדי סקיילייק יגיעו גם לתחום האינטרנט של הדברים (IoT) ויותר מ-25 מוצרים לאינטרנט של הדברים ייהנו מהשיפורים, שמציע הדור השישי של מעבדי
Intel Core ומתכני האינטרנט של הדברים המשתרעים מהקצה ועד לענן. למעבדים מתלווה מערכת Unite המספקת יכולת עבודה קבוצתית לארגונים ולעסקים וחיבוריות קווית רחבת סרט מסוג
Thunderbolt.
מצגת על המעבד החדש -
כאן.