הטיפ השבועי: הפעם ליוצאים לחו"ל ולבוחרים לצאת ולהסתובב בחו"ל עם סים זר במכשיר שלהם: האם ניתן להמשיך ולקבל שיחות מישראל הנכנסות למספר הישראלי, שתועברנה למכשיר עם הסים הזר? התשובה הברורה: בהחלט כן.
מאת:
אבי וייס, 4.5.13, 20:10
אחד מקוראינו, שקרא את שני הטיפים הקודמים, שפירסמתי
כאן ו
כאן, בהם המלצתי
לא לקחת את החבילות של חברות הסלולר הישראליות בעת היציאה לחו"ל, ובכל מקרה לבצע
ניטור קפדני אחרי צריכת המכשיר (שיחות, מסרונים ו- Data), בעת שנמצאים בחו"ל, פנה אלי בשאלה הבאה: "אני מתכוון לרכוש בחו"ל סים זר. זו האופציה שבחרתי, מכלל
האופציות שאתה מציע. אולם, מה עם השיחות
הנכנסות למספר הישראלי הרגיל שלי? פניתי לחברת הסלולר שלי: פרטנר\אורנג' ושם אמרו לי,
שלא ניתן לבצע "העבר שיחה" למספר זר בחו"ל, ממכשיר האורנג' עם המספר הישראלי שלי. אני בכל זאת מעוניין לאפשר לכל המחייגים למספר הישראלי הרגיל שלי להגיע אלי, גם כשאני בחו"ל, עם הסים הזר במכשיר. מה עושים?"
כך השבתי:
יש לך כמה אפשרויות לפתרון הבעיה שהצגת:
- אם התשובות של פרטנר לא מתאימות לך, פשוט תעזוב אותם... יש מתחרים שכן מאפשרים זאת ובזול... תעבור לאחד המתחרים ותוכל לבצע "העבר שיחה" למספר הזר. כך תוכל לקבל שיחות נכנסות מישראל גם כשאתה בחו"ל עם מספר זר. ברור שהסטת השיחה למספר הזר תעלה לך כסף, אולי די הרבה (תלוי בארץ היעד וכמות השיחות הנכנסות). שכן, אתה משלם על השיחה הנכנסת מישראל לספק הסלולר הזר, שמעביר את השיחה אל המכשיר שלך.
- גם בפרטנר אתה יכול לעקוף את החסימה להסטת שיחה למספר זר, ע"י העברת השיחה למספר קווי שלך ומהמספר הקווי להעביר את השיחה למספר הזר שלך בחו"ל. אבל, זה לא מומלץ על ידי (ראה בסעיף הבא).
- בכל מקרה, למה אתה רוצה בכלל להסיט שיחות מהארץ לחו"ל? המעבר של הסטת שיחות בסלולר מישראל לחו"ל הוא יקר. יש פתרונות טובים וזולים, ראה הסעיפים הבאים.
- הפתרון הראשון: תשאיר הודעה קולית במספר הישראלי שלך ובה תספק למחייגים בהודעה הקולית שלך את המספר הזר. זאת, לאלה שלא יודעים ששיצאת לחו"ל ועברת למספר זר. לכל המכרים \ משפחה \ ידידים \עמיתים לעבודה, פשוט תשלח מייל או מסרון טרם היציאה, או אפילו בחו"ל, ותודיע להם מה המספר הזר שלך. אולם, זה הפתרון הכי מהיר, פשוט והקל ביותר לביצוע. אולם, יש פתרונות חכמים יותר בסעיפים הבאים.
- אתה יכול לרכוש \ לשכור למשך הנסיעה מכשיר סלולר חכם, שיש בו יכולת להכניס 2 כרטיסי סים בו זמנית. יש הרבה מכשירים כאלו בשוק.
- אתה יכול לבחור בסים זר המקבל 2 מספרים במקביל או יותר: את המספר הישראלי שלך ואת המספר הזר שאתה רוכש. כך, תוכל לקבל שיחות מישראל למספר הישראלי שלך ולהוציא שיחות בחו"ל מהמספר הזר שרכשת, באופן קל ושקוף. יש פתרונות רבים כאלו בשוק, רובם מופיעים באתר.
- יש פתרונות זולים מאוד לקבל מספר זר על הסים הישראלי אף מבלי להחליף אותו, או פתרונות שמשלבים את המספר הישראלי באופן שקוף על הסים הזר, כמפורט כאן, כאן וכאן.
- אתה יכול לבחור בשירות ישראלי המבצע הסטת שיחות של המספר הישראלי שלך למספר הסים הזר שתקבל ממנו, או הסטה של השיחה הנכנסת למספר הישראלי שלך לנתב שלו המצוי בישראל או בענן, שמבצע את הסטת השיחה למספר הזר שקיבלת עם הסים ממנו. יש פתרונות עצמאיים כאלו רבים בשוק. רובם מופיעים באתר ותוכל להתעדכן לגבי מבצעים אטרקטיביים כאלו גם באתר כמה זה?.
- שורה תחתונה: "צרכנות נבונה" היא שם המשחק. חובה לבדוק ולהשוות בין שלל המתחרים ולקבל המלצות מאלו שהתנסו בשירותים של מי מהמתחרים שנראים אטרקטיביים, ליוצא לחו"ל עם מכשיר הסלולר האישי שלו.
למה בכלל להחליף סים ומה מקבלים כשעוברים לסים זר?
התשובה לשאל זו די ברורה: לא מקבלים את "הלם החשבונית" כשחוזרים לארץ. ניתן לשלוט יפה בהוצאות הסלולר ולא לוותר על כל השימושים והיכולות של המכשיר, כולל שימושי Data. זה כולל ניווט, דוא"ל, קריאת חדשות, עבודה מרחוק וכל שירות אחר שיש במכשיר. כבר ראיתי חשבונות סלולר של לקוחות מופתעים, חשבונות הנעים בין אלפי ש"ח עד עשרות אלפי ש"ח (לנסיעה אחת). אלו חשבונות, שקיבלו לקוחות, שנסעו לחו"ל ולא דאגו לקחת את
הפתרון הנכון לשירותי התקשורת שלהם בעת שהם מסתובבים בחו"ל.
אתן כאן דוגמה קטנה אחת: המחיר שמספקת חברת הסלולר הגדולה
T-Mobile בעת שנוחתים בארה"ב. בכל קיוסק בכל פינת רחוב אפשר לרכוש סים של T-Mobile לדור 4 - LTE המתאים לכל סמארטפון או טאבלט סלולרי, גם אם הוא לא LTE. בתצלום אפשר לראות את הטופס שמקבל הרוכש של סים זר זה (לחיצה על התצלום מגדילה אותו):
המחיר של T-Mobile לסים זר בדור 4 הוא:
3 דולרים ליום (!). זה הכל. הסים המינימלי לרכישה בחנויות ובקיוסקים הוא של 36 דולרים המספיק ל- 18 יום. המחיר הזה כולל: שיחות ללא כל הגבלה לכל יעד בצפון אמריקה, מסרונים ללא כל הגבלה לכל יעד שם, גלישה באינטרנט בדור 4 במגבלה של 200 מגה צריכת Data ליום. בצריכה מעבר ל- 200 מגה ביום מסוים, אבל
ללא כל הגבלה של הצריכה בשום יום, המהירות של הגלישה יורדת ואינה של דור 4. בהחלט מחיר מאוד אטרקטיבי לסים בחו"ל (במקרה הזה, בארה"ב). יש עוד מבצעים זולים (בארה"ב). יש תחרות עזה בין החברות שם, די בדומה למה שיש בישראל.
רק לשם השוואה, אם לקוח פרטנר לוקח חבילת גלישה בחו"ל, זה יעלה לו 139 ש"ח ל- 1 ג'יגה צריכה ל- 30 יום
בדור 3, ללא שיחות ומסרונים. אם רוצים גם שיחות ומסרונים אזי החבילה בפרטנר המינימלית ל- 30 יום עולה 349 ש"ח. בפלאפון, גלישה ל- 30 יום של 75 מגה בלבד ליום (!) עולה 149 ש"ח. בסלקום חבילת גלישה עולה 29 עד 39 ש"ח ליום ל- 30 יום (תלוי בארץ היעד, יש ארצות שזה 149 ש"ח ליום), עם עד 50 מגה בלבד ליום (!). ברור לכל, שאלו לא חבילות אטרקטיביות, עם גלישה מינימלית מאוד מוגבלת, מול החלופה של שימוש בסים זר.
נסיעה מוצלחת לחו"ל ללא הוצאות מיותרות על שירותי תקשורת וגלישה סלולרית בכל מקום בעולם!