אזהרה! פרופיל טוויטר מזויף לפניך: 7 טיפים לוודא אם המצייץ אמיתי או לא
מאת:
מערכת Telecom News, 21.3.16, 19:26
טוויטר חוגגת היום עשור עם 300 מיליון פרופילים, אבל 10% מהם מזויפים. למעלה מ-30 מיליון פרופילים משמשים להפצת ספאם או לפיתוי ללחוץ על קישורים זדוניים.
הציוץ הראשון בטוויטר פורסם ב-21.3.2006 ע"י על ידי
ג'ק דורסי, סטודנט באוניברסיטת קורנל, ומאז הכול היסטוריה. כיום רשומים 300 מיליון פרופילים ברשת הציוצים החברתית, וכמו בכל רשת חברתית, לא כולם פעילים, אבל גם חלק גדול מהם מזויפים - 10% שהם 30 מיליון פרופילים מזויפים.
לעיתים הם עוקבים וגם להם יש עוקבים, כמו כל מצייץ, אבל אם תהיו ערניים תוכלו לזהות אותם, ולהתרחק כל עוד נפשכם בכם, כי ממש אין לכם כוח לקבל ציוצי ספאם או ללחוץ בטעות על לינק זדוני.
חברת
ESET מביאה להלן 7 טיפים מועילים:
- המפטי דמפטי
בעלי "ראש הביצה" הם משתמשי טוויטר, שלא טרחו לעדכן את תמונת הפרופיל שלהם ומגיבים ברשת החברתית עם תמונה בצורה של ראש ביצה. זה סממן ראשון, שהפרופיל אולי מזויף, אבל זה לא הדבר היחיד המעיד על כך. יש גם מצייצים חדשים וגם ותיקים, שמשום מה לא מצאו זמן להעלות תמונה שלהם.
- חתיכים וחתיכות הורסים
היוצרים של פרופילים מזויפים עושים לרוב שימוש בתמונות של דוגמנים או דוגמניות, שאפשר למצוא בכל אתר תמונות ברשת. יש מצב טוב, שהם שמים את התמונות האלה בפרופילים מזויפים נוספים בטוויטר וגם ברשתות חברתיות נוספות, ואולי גם באתרי היכרויות. אז אם המצולם בתמונה נראה כאילו יצא מג'ורנל אתם יכולים לחשוד.
חוץ מזה אפשר לברר בקלות אם התמונה לקוחה מאיזשהו מאגר תמונות בחיפוש לפי תמונה בגוגל – קבלו
לינק לשירות.
- אין ביוגרפיה
זה כבר לגמרי סימן מובהק לפרופיל מזויף. האזור, שמיועד לכתיבת ביוגרפיה, הוא המקום היחיד, שבו אתם יכולים להציג את עצמכם או את תחומי העניין שלכם כדי שאנשים יעקבו אחריכם. פרופיל עם ביוגרפיה ריקה הוא כמעט תמיד מזויף. הרי כל הקטע של טוויטר זה שיעקבו אחריך, ולכן זה המקום האחרון, שמשתמש יותיר ריק.
- קופי פייסט
אם אתם רואים, שהציוצים חוזרים על עצמם וזהים אחד לשני, זה לגמרי פרופיל מזויף. גם אם כל התגובות של המשתמש דומות. זו יכולה להיות תוכנה, שמשחררת תגובות באופן אוטומטי. מומלץ להתרחק מפרופילים כאלה.
- אין התאמה בין השם ל-URL
אם לצורך העניין כתובת ה-
URL של המשתמש היא
twitter.com/avi-cohen ואתם רואים, ששם הפרופיל הוא בכלל משה לוי, אז זה יהיה מוזר.
- לא טיפוס חברתי במיוחד
כל הקטע במדיה חברתית הוא להפגין נוכחות. אם פרופיל מסוים לא מנהל שום אינטראקציה עם פרופילים אחרים זה אולי פרופיל מזויף. פרופילים מהסוג הזה לרוב מופעלים ע"י תוכנה. אז תסתכלו אם בעל הפרופיל צייץ משהו או הגיב לציוצים אחרים.
- לא פופולרי במיוחד
אם אתם רואים, שלפרופיל יש מספר עוקבים נמוך או שאין לו עוקבים בכלל אבל הוא עוקב אחרי מאות אנשים זה יכול להעיד על היותו מזויף. הכמות המקסימלית בטוויטר לפרופילים, שניתן לעקוב אחריהם, היא 2,000. לפעמים רואים פרופילים כאלה, שעוקבים אחרי 2,000 איש בעוד שיש להם עשרות בודדות של עוקבים. שמרו מרחק.