הוכרזה האפליקציה הזוכה בתחרות "סטודנטים חושבים חדשנות 2.0" - 2016
מאת:
מערכת Telecom News, 19.6.16, 19:29
זאת, במסגרת הפרויקט המשותף של גוגל ואוניברסיטת בן גוריון בנגב. מטרת האפליקציות שהשתתפו הייתה ייעול השירות במגזר הציבורי. האפליקציה, שזכתה בשנה שעברה, כבר גייסה 950 אלף דולרים.
ביום 16.6.16, בטקס חדשנות במגזר הציבורי, שנערך במשרדי
Google בתל אביב, לחתימת הפרויקט המשותף לחברת
Google ישראל ולאוניברסיטת בן- גוריון בנגב, נערכה תחרות "סטודנטים חושבים חדשנות 2.0" ובה הוצגו 5 פיתוחים עליהם עמלו 5 צוותי סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון, שלכולם מטרה אחת: ייעול השירות בסניפי המגזר הציבורי השונים.
בפרויקט המשותף השתתפו סטודנטים מאוניברסיטת בן- גוריון בנגב, שגובשו בצוותים בינתחומיים ממחלקות שונות באוניברסיטה, בדגש על מדעי המחשב, הנדסת תכנה, הנדסת מערכות מידע, בית הספר לרפואה, כלכלה, פסיכולוגיה, מדעי הקוגניציה והמוח.
הפיתוחים הם כדלקמן:
Q-GO - אפליקציה המיועדת לייעל ולקצר את זמני ההמתנה בתורים בסניפי המגזר הציבורי, לרבות סניפי הביטוח הלאומי, דואר או מס הכנסה.
Med-Man - אפליקציה שתציל חיים באמצעות מיפוי דפיברילטורים (מכשירי החייאה) המונעים מקרי מוות מ
דום לב,
- 100&meאפליקציה שתייעל את עבודת המשטרה,
takER - אפליקציה שתפחית את העומסים ב
חדרי המיון,
Korepo - שתעדכן את התושבים בזמן אמת בכל המתרחש בסביבת מגוריהם כמו עלייה בזיהום אוויר, בנייה, הפסקות חשמל ומים ועוד.
במקום הראשון זכה צוות הפרויקט, שפיתח את אפליקציית
Q-GO. הצוות זכה במענק של 6,000 ₪ לכל אחד מחברי הצוות.
במקום השני זכתה אפליקציית
Med-Man.
במקום השלישי זכתה אפליקציית
100&me.
את הצוותים הזוכים בחרה ועדת שיפוט שחבריה ח"כ
עמנואל טרכטנברג, מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי
אבי כהן, מנהל ממשל זמין
אופיר בן אבי, מנהל ישראל דיגיטלית
דרור מרגלית, ופרופ'
ברכה שפירא, ראש המחלקה להנדסת מידע באוניברסיטת בן- גוריון.
ח"כ
מנואל טרכטנברג: "משקלה של הממשלה בתוצר הלאומי הגולמי הוא 35-40%. זה משפיע על כל דבר בחיים שלנו. אבל הסקטור הממשלתי נשאר מאחור ולא מתייעל, מכיוון שבכללותו יש לו 2 תכונות, שפועלות כנגד היכולת שלו להתחדש, הן בגלל מונופול, שסטטוטורית אין לו תחרות והן מפאת המגבלות הקשות ביותר המוטלות עליו, מכיוון שהוא ממומן מכספי הציבור".
אבי בר, מנהל מדיניות ציבורית בגוגל ישראל: "אוניברסיטת בן גוריון שיתפה איתנו פעולה בצורה יוצאת מן הכלל והסטודנטים הוכיחו יצירתיות וחשיבה חדשנית, אני מודה על ההזדמנות הנפלאה".
דוד ברקת, מנכ"ל אוניברסיטת בן גוריון וסגן הנשיאה: "הפרויקט הזה, נועד לתת הזדמנות לדור המפתחים מבן- גוריון, לייצר תרומה כבר עכשיו, בעודם סטודנטים, לשפר ולהנגיש את השירות הציבורי. העיר באר שבע והאוניברסיטה עוברות מהפכה שלא תיאמן, צה"ל עובר לנגב, האוניברסיטה הקימה פארק היי- טק והיא מתפתחת, חברות מכל העולם מגיעות לפארק ההיי- טק, האוניברסיטה לוקחת חלק חשוב בתהליך, שיוביל בסופו של דבר לתרומה נכבדת לנגב, ולכל מדינת ישראל.
האוניברסיטה שותפה בחממות טכנולוגיות בפארק ההייטק, המאיץ הטכנולוגי
Inno-negev, שותפות אקדמית עסקית עם אוניברסיטת ג'ילין, הגדולה ביותר בסין ועוד. בשנה שעברה, באותו מיזם של חדשנות זכה הבוגר
אמוץ קוסקס, עם אפליקציית
SayVU, שקבל מקרן
BIRD מענק של 950 אלף דולרים. אני בטוח, שגם השנה האפליקציות תתרומנה למפתחיהם ולחברה הישראלית".
אבי כהן, מנכ"ל המרכז לשוויון חברתי: "תודה לחברת גוגל ולאוניברסיטת בן- גוריון על התרומה הגדולה לחברה. מבחינתנו, הסטודנטים שפה הם העתיד".
יאיר פראנק, ראש רשות התקשוב הממשלתית: "אנו חושבים על האזרח, הממשלה חושבת לקוח, למרות שעל פניו המדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה. כעת הממשלה נמצאת בתהליך טרנספורמציה דיגיטלי ומחשבתי, שמתאפשר, בין היתר, בזכויות הפרויקט הנפלא של
Google ובן- גוריון".
קרדיט צילום: ניב קנטור.