משרד התקשורת: שימוע לגבי אפשרות לחברות לפרוס סיבים בתשתיות קיימות
מאת:
מערכת Telecom News, 22.11.22, 22:43
הן תוכלנה להשתמש בתשתיות של חברות בעלות תשתית כמו הוט ובזק אם תקבלנה את אישורי גופי הביטחון.
משרד התקשורת פרסם היום שימוע, שמטרתו לאפשר לכל ספקיות השירות, שתעמודנה בהוראות הביטחוניות, לעשות שימוש בתשתיות הפסיביות של חברות בעלות תשתית כמו בזק הוט ואחרות, בכל רחבי הארץ.
עד כה הדבר התאפשר רק באזורים בהם בזק בחרה שלא לפרוש מטעמים כלכליים, המכונים 'אזורי התמרוץ'.
המטרה: האצת הפריסה של הסיבים האופטיים בכל הארץ והגברת התחרות בשוק התקשורת. משרד התקשורת רואה חשיבות בעידוד התחרות שתביא לפרישת תשתיות מתקדמות לכל אזרח, בכל מקום ובמחיר תחרותי.
מסמך השימוע -
כאן.
ככל שישנן התייחסויות להוראות הנשקלות במסמך לעיל, יש להעבירן לא יאוחר מ-6.12.22 באמצעות הדואר האלקטרוני: mocengineering@moc.gov.il
הערה: מדובר בשלב נוסף של הלאמת תשתיות בזק לטובת מתחרותיה, מהלך שהחל בעשור הקודם תחת השם המכובס: "הדדיות". אין כמובן שום "הדדיות". רק המתחרים בבזק רוכבים על תשתיות בזק. לא קיים מצב הפוך.
עדכון 17.11.22: פורסם
כאן (כותרת בלבד): "פרסום ראשון: חברת הוט נקנסת במיליונים.
משרד התקשורת קנס את הוט בכ-6 מיליון שקלים על כך
שלא העניקה שירות בפריפריה • אליו הצטרפה הרשות להגנת הצרכן שקנסה את החברה בכ-2 מיליון שקלים על שלא ניתקה לקוחות בזמן הנקוב בחוק • הוט בתגובה: "טרם התקבלה החלטה באשר לכוונה להטיל עיצום כספי והנושא בבחינה"."
עדכון 10.12.22: הוגשה תלונה לנציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה אודות אי קבלת מענה ממשרד התקשורת לשאלות
אבי וייס למשרד התקשורת. התלונה במלואה
כאן.
עדכון 22.12.22: פורסם
כאן בביזפורטל (כותרת בלבד): "סלקום תספק חבילת קישוריות בטכנולוגית SD-WAN ללקוחות עסקיים.
חברת
BBT.Live תספק בעבור סלקום את מערכת ניהול ואבטחת התקשורת בענן אשר תוטמע במכשירי קצה על ידי
הייפר גלובל אנטרפרייז אשר נכנסת לראשונה לתחום ה-SD-WAN המוערך המאות מיליארדי דולרים."
עדכון 28.12.22: פרטנר מדווחת
כאן לבורסה (כותרת בלבד): "פרטנר תקשורת מודיעה על קבלת מכתב מאת משרד התקשורת ביחס
להסכם עם בזק לרכישת זכות שימוש בלתי הדירה בקווי תשתית סיבים אופטיים." הודעת בזק לבורסה -
כאן.
עדכון 2.1.23: נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה החלה לטפל בתלונתי נגד אי מתן תשובות ע"י משרד התקשורת -
כאן.
עדכון 17.1.23: הודעת משרד התקשורת
כאן בעניין עסקת הסיבים בין בזק לפרטנר: "שר התקשורת
שלמה קרעי במהלך ראשון להגברת התחרות והאצת החיבור לסיבים אופטיים.
משרד התקשורת אישר את עסקת הענק בין בזק ופרטנר בכפוף להוזלה של תעריף הסיבים האופטיים ליתר הספקיות בשוק. הצפי: ירידת מחירים לצרכנים בשוק הסיבים האופטיים.
שר התקשורת, ד"ר (דוקטור)
שלמה קרעי: "עם כניסתי למשרד התקשורת, הצבנו בראש סדר העדיפויות את הגברת התחרות בשוק. ההסכמה שהושגה עם חברת בזק היא בשורה משמעותית לצרכנים, שתאיץ לא רק את פריסת הסיבים ברחבי הארץ אלא גם את חיבור הלקוחות לסיבים. נפעל להסיר כל חסם תחרותי ולוודא שהצרכן הישראלי ייהנה משירותי תקשורת מתקדמים ובמחירים תחרותיים״.
בעקבות ההסכם ארוך הטווח (IRU) שנחתם בין חברת בזק לפרטנר בדצמבר 2022, שבמסגרתו צפויה פרטנר לקבל שירות סיטונאי מבזק עבור 120 אלף קווי סיבים אופטיים במשך 15 שנה בתעריף מופחת, שלח משרד התקשורת מכתב לבזק ובו הועלה בפני בזק החשש לפגיעה בתחרות.
לאחר סדרת דיונים משותפים עם בזק, החברה הודיעה כי תפחית לכל החברות את תעריף השימוש בסיבים אופטיים ל-72 ₪ ללא מע"מ (במקום 85.2 ₪ כיום).
בהתאם להפחתת התעריפים והנגשת ההסכם לכל דורש ולאחר בחינה מעמיקה של הנושא, משרד התקשורת אינו מוצא לנכון להתערב בהסכם."
הודעת חברת בזק לבורסה בעניין זה -
כאן. הודעת חברת פרטנר לבורסה -
כאן.
עדכון 25.1.23: חברת הוט משדרגת את מהירות ה-UPLOAD לכלל לקוחות הסיבים:
לקוחות הסיבים של החברה ישודרגו למהירות העלאה כפולה (UPLOAD) ללא עלות ובאופן אוטומטי;
בנוסף, לראשונה בישראל, צפויה להשיק בקרוב את המהירות הגבוהה בישראל - 5 גיגה ופותחת בהרשמה מוקדמת;
חברת HOT ממשיכה להגדיר מחדש את גבולות האינטרנט ולספק ללקוחותיה את השירות המשתלם ביותר – לאחר מחקר מעמיק על צרכי האינטרנט של לקוחותיה, HOT משיקה היום את קמפיין "פי 2", במסגרתו היא תאפשר שדרוגי מהירויות העלאה חדשות ללקוחות הסיבים ותשדרג את מהירות ההעלאה הקיימת ללקוחותיה באופן יזום ועל ידה, ללא כל עלות מצד הלקוח. את המהלך ילווה קמפיין שיעלה החל מהיום בערב בכיכובה של גל גדות, הפרזנטורית של החברה.
במסגרת הגדלת המהירויות תשדרג החברה את המהירויות (UPLOAD) ללקוחות הסיבים: לקוחות עם מהירות העלאה של 30 מגה ישודרגו אוטומטית למהירות העלאה של 100 מגה. לקוחות עם מהירות העלאה של 60 מגה ישודרגו אוטומטית למהירות העלאה של 100 מגה. לקוחות במהירות העלאה של 100 מגה ישודרגו למהירות העלאה של 250 מגה העלאה.
לאחרונה ערכה החברה סקר בקרב לקוחות, בו נראתה באופן ברור מודעות גבוהה להעלאה (למעלה מ 70%) וגם העדפה ברורה של לקוחות בבחירת חברת תקשורת שתספק מהירות העלאה גבוהה.
מהירות ההעלאה מתייחסת להעלאת נתונים, אם זו תמונה וסרטונים שאנחנו מעלים לאינסטגרם או מזינים נתונים ישירות לאינטרנט, דרכים נוספות שאנו משתמשים במהירויות העלאה וכעת יהיו יותר קלות ומהירות:
• לקוחות החברה יוכלו לבצע שיחות וידאו, כדוגמת Zoom, באיכות גבוהה יותר וממספר רב של מכשירים באותה הרשת בו זמנית.
• בנוסף, היא תאפשר שיתוף מהיר יותר של סרטונים ברשתות החברתיות ופעולות גיבוי בשירותי ענן של המחשבים והטלפונים ניידים בצורה מהירה יותר.
• גיימרים ומשפיעני רשת ייהנו משיתוף תכנים ומשחקי רשת באיכות גבוהה יותר.
בחזית המהירויות,HOT ממשיכה להוביל, ומשיקה לראשונה בישראל את HOT SUPER WiFiBER, הכוללת את מהירות הגלישה המהירה ביותר בישראל בטכנולוגיית הסיבים - 5 גיגה. בקרוב ניתן יהיה להצטרף למהירות של עד 5,000 מגה-בייט בהורדה ו-500 מגה בייט בהעלאה וליהנות ממהירות גלישה המהירה בישראל. הגלישה תיעשה באמצעות נתב חדשני ומתקדם בתקן WiFi6, מגדילי טווח MESH שיאפשרו גלישה רציפה ואיכותית בכל פינה וניהול של רשת ה-WiFi הביתית באמצעות אפליקציית HOT WiFiBER. המהירות מיועדת ללקוחות הסיבים של HOT, וניתן להירשם עוד היום להרשמה המוקדמת ב
לינק.
משנה למנכ״לית,
צביקה שיינפלד: "HOT גאה להיות חברת התקשורת הראשונה בישראל שמשדרגת באופן אוטומטי את כל לקוחות הסיבים למהירות העלאה גבוהה, תוך חווית שימוש עוצמתית וחדשנית. עם מהירויות מוגברות מגיעות גם מגוון אפשרויות מוגברות, ואני שמח שבאפשרותנו לשדרג את לקוחותינו באופן יזום וללא עלות וכן לתת מענה לצורך שעולה ביתר שאת למהירות העלאה גבוהות".
עדכון 28.1.23: כמה שלא ניסינו, לא הצלחנו לקבל תשובה ממשרד התקשורת לגבי הסתרת עיצום (קנס) משנת 2022 (!) על הוט והיכן פרוטוקול הדיון בוועדה המייעצת, כנדרש בחוק לפרסם. הפנייה שלנו
כאן. ברור שיש לנו כאן משרד ממשלתי דפוק עם שר עוד יותר דפוק, מסוכן, שחצן והזוי, שחושב שחוקי מדינת ישראל הם לא עבורו.
עדכון 30.1.23: כמה שלא ניסינו, לא הצלחנו לקבל תשובה ממשרד התקשורת לגבי סגירת שירותי הטלפוניה של חברת סלקום ומי אישר זאת. הפנייה שלנו
כאן. ברור שיש לנו כאן משרד ממשלתי דפוק עם שר עוד יותר דפוק, מסוכן, שחצן והזוי, שחושב שחוקי מדינת ישראל הם לא עבורו.
עדכון 20.2.23: HOT משיקה היום (ב') את HOT ONE – סופר-בוקס שיהיה מוצר הדגל של החברה: חברת HOT ממשיכה להגדיר מחדש את גבולות הטכנולוגיה וחווית המשתמש ומשיקה הבוקר את HOT ONE – סופר-בוקס, מוצר הדגל של החברה והדור הבא של חוויית הצפייה.
הסופר סטרימר החדש, אשר יהיה זמין בלעדית ללקוחות HOT בסיבים, יאפשר חווית צפייה חדשנית שתהפוך את המסך למרכז המדיה הביתי, באמצעות ממשק מתקדם ופרסונאלי שיכלול עוזר וירטואלי מבית גוגל ואפשרות לביצוע שיחות וידאו, שליטה על הבית החכם, הזמנת אוכל, קניות, האזנה למוסיקה והכל על גבי המסך.
HOT תספק חווית תוכן פרסונלית לבעלי HOT ONE, שתכלול ממשק משתמש ייחודי עם מסך אישי לכל לקוח שיהווה שער לכלל התכנים והשירותים שהלקוח צורך. כמו כן, הממשק יציע חוויה אישית איכותית עם התאמות פרסונליות של תוכן וגישה ישירה לכל שירותי הסטרימינג שזמינים בישראל.
משנה למנכ"לית HOT,
צביקה שיינפלד: "אנחנו גאים ונרגשים להשיק את HOT ONE במטרה להעניק ללקוחות HOT חווית צפייה אולטימטיבית וחווית שימוש חדשנית ופשוטה, ולהפוך את המסך למרכז הבית לא רק בצפייה בטלוויזיה. HOT ONE יאפשר ללקוחותינו לא רק ליהנות מחוויית שמע וצפייה חדשנית אלא גם ישמש כמרכז שליטה שיאפשר ללקוחות לבצע פעולות יום יומיות בקלות ובנוחות וכל זה עם ממשק מתקדם וחווית שימוש עוצמתית".
עדכון 6.3.23: הממשלה אישרה היום את תיקון "צו הבזק", שיאפשר לחברת בי-קום, לאחר החתימה הסופית על הצו ובכפוף לאישורים, למכור את אחזקותיה בחברת בזק ולפזר את גרעין השליטה בחברה. בהמשך לתיקון הצו, פיזור גרעין השליטה בבזק כרוך במתן אישור פרטני של שר התקשורת וראש הממשלה לפני ביצוע הפעולה.
במסגרת מדיניות צמצום ההגבלות והרגולציה על חברות התקשורת ופתיחת השווקים לתחרות, אושר היום התיקון שיאפשר לגופים מוסדיים להחזיק עד 7.5% ממניות בזק במקום עד 5% כיום ללא צורך באישור פרטני וכן יאפשר למשקיעים מחו"ל לרכוש מניות בחברה גם ללא משקיע ישראלי, וזאת בכפוף להסדרים ביטחוניים מיוחדים. צו הבזק כיום מחייב שהשליטה בבזק תהיה בידי גורם ישראלי או בידי תאגיד שגורם ישראלי מחזיק ב-19% ממנו לפחות.
במסגרת מדיניות צמצום הרגולציה, גם בחברות הוט, סלקום ופרטנר הוסרה לאחרונה ההגבלה הזאת, בכפוף להסדרים ביטחוניים דומים.
עדכון 19.3.23: הודעת HOT: הוט משיקה בתחילת אפריל [2023] את מהירות הגלישה הגבוהה בישראל - 5 גיגה; מרחיבה את פריסת רשת הסיבים האופטיים ל-2 מיליון משקי בית ועסקים.
HOT משיקה היום (א') את המהירות הגבוהה בישראל ומשדרגת את תשתית הסיבים לתמיכה בטכנולוגיה הבאה של הסיבים שנקראת
XGS-PON כבר בעוד כשבועיים, וכן משיקה באופן בלעדי ציוד קצה חדש התומך בטכנולוגיה זו, אשר יאפשר ללקוחות החברה ליהנות מהטכנולוגיה המתקדמת באמצעות נתב חדשני תואם טכנולוגיה ומגדילי טווח לפרישת רשת wifi מיטבית בבית הלקוח.
התשתית תוכל להגיע בהמשך למהירות של עד 10 גיגה, בשלב הראשון HOT תציע לצרכנים מהירות של עד 5 גיגה. התשתית החדשה תאפשר ללקוחות ליהנות מהמהירות הגבוהה בישראל ותפנה לקהל לקוחות כמו גיימרים, מפתחי AR, תעשיית ההייטק וכל מי שמעוניין בקצב העלאה והורדה גבוה ועוצמתי.
בנוסף, HOT מרחיבה את פריסת רשת הסיבים האופטיים, והיא צפויה לפרוס רשת סיבים למאות אלפי בתי אב ועסקים נוספים ולשדרג את חווית המשתמש והגלישה עבור לקוחותיה, זאת בעקבות החלטת דירקטוריון IBC אנלימיטד, חברת הסיבים האופטיים המובילה בישראל, בין היתר בבעלות HOT, לאשר פה אחד את הגדלת פריסת רשת הסיבים האופטיים המתקדמת של החברה למאות אלפי משקי בית נוספים, לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל כך שבסך הכל תגיע החברה ללמעלה מ-2 מיליון משקי בית. עד היום HOT פרסה סיבים בלמעלה מ- 105 יישובים שונים ברחבי הארץ.
מנכ"לית HOT,
טל גרנות גולדשטיין: ״HOT גאה להוביל את מהפכת הסיבים ולספק את התשתית המתקדמת והמהירה בעולם ואת חווית האינטרנט הטובה ביותר למאות אלפי בתים ועסקים נוספים ברחבי הארץ. הביקושים לחיבור מתקדם וצריכת הנתונים בישראל נמצאים בשיא כל הזמנים, וההחלטה שקיבלנו היום, להרחיב את הפריסה לשני מיליון משקי בית ושדרוג התשתית כך שתוכל לספק את המהירות הגבוהה בישראל - תענה על הדרישות הללו. HOT מחויבת לחיבורה של מדינת ישראל לגלישה אמינה ומהירה, ותמשיך לספק ללקוחותיה את הטלוויזיה המובילה בישראל עם התכנים הטובים ביותר, באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת בעולם.״
עדכון 18.6.23:
עדיאל איתן מוסטקי פרסם
כאן ב"כלכליסט" (כותרת בלבד): "הופחתו דמי הקישוריות בין מפעילות הסלולר - בדרך לביטולם ב־2025.
דמי קישוריות הם התשלום המועבר בין חברת המתקשר לחברת מקבל השיחה. המהלך ישנה את הכנסות והוצאות החברות, אך לא את הרווחיות."
החלטת משרד התקשורת -
כאן.