Telecom News - מ"עקרון קרצ'וף" עד "התקפת מילון" - מה שצריך לדעת על סיסמאות והגנתן

מ"עקרון קרצ'וף" עד "התקפת מילון" - מה שצריך לדעת על סיסמאות והגנתן

דף הבית >> דעות ומחקרים >> אנליסטים >> מ"עקרון קרצ'וף" עד "התקפת מילון" - מה שצריך לדעת על סיסמאות והגנתן
מ"עקרון קרצ'וף" עד "התקפת מילון" - מה שצריך לדעת על סיסמאות והגנתן
מאת: איליה דוידוב, 23.7.18, 07:20איליה דוידוב

מרבית האנשים לא יודעים ולו דבר על הדרך בה סיסמאות מאוחסנות ומאובטחות. המאמר בא לשפוך אור על הנושא, על הדרכים היצירתיות בהן האקרים מנסים לגלות את הסיסמאות ועל דרכי התגוננות.
 
אי שם, על גבי שרתים או במערכת המחשוב, נשמר קובץ סיסמאות. הקובץ מכיל רשימה של שמות המשתמשים, הדרך לאמת את הסיסמה ("השם הראשון של הכלב שלך?" למשל), מספר החשבון שלך, איזה משתמש הוא האדמין וכד'.

במערכת 'יוניקס' (Unix) הקובץ נשמר באופן מסורתי תחת השם /etc/passwd והוא ניתן לקריאה ע"י כל אחד. על כן, הדבר הברור מאליו הוא, שלא ניתן פשוט לאחסן את הסיסמאות בקובץ עצמו, שכן אז הוא קריא לכולם.

אולם, כיום הדרישה היא, שמידע זה לא יהיה חשוף לכולם. אם תרצו לבדוק זאת, ויש לכם מחשב של אפל למשל, תוכלו לפתוח חלון "מסוף", הקלידו Is / etcand, קובץ בשם "master.passwd" ייפתח (וסביר להניח, שהוא מכיל את הסיסמא למחשב). יחד עם זאת, אם תנסו לקרוא אותו - הבקשה תידחה.

רוג'ר נידהאם (מדען מחשוב בריטי) אמר, שסיסמאות צריכות להיות מוצפנות בעזרת, מה שנקרא בשנות ה-70, 'פונקציה חד כיוונית' וכיום נקרא 'פונקציה קריפטוגרפית' (מוצפנת).

אם הסיסמאות היו מאוחסנות בקובץ טקסט פשוט, אזי תהליך הכניסה לחשבון בוודאי היה משהו בסגנון "מחשב - קח את הסיסמא המוקלדת, תראה אם זה תואם לסיסמא בקובץ ואם כן – תאפשר למשתמש להתחבר". במקרה זה, מה ששמור על הקובץ (לאחר שהמשתמש יצר / חידש את הסיסמא), זו הסיסמא לאחר "ערבול" התווים בעזרת הפונקציה החד כיוונית.

כיום, הליך ההתחברות הוא שונה. הבקשה מהקוד תהיה "קח את הסיסמא המוקלדת, תריץ אותה דרך הפונקציה החד כיוונית, תראה אם זה תואם את הקובץ. אם כן – אפשר למשתמש להתחבר".

פונקציה חד -כיוונית, או פונקציות קריפטוגרפיות, הן למעשה דרכים לקחת את התווים האמיתיים של הסיסמא ולהפוך אותם לאורך קבוע (וארוך למדי) הנקרא "בליל" (Hash), ובפשטות - מיקס. אותם תווים יובילו לאותו בליל. אפילו השינוי המזערי ביותר לסיסמא שהוקלדה, יוביל לבליל אחר לגמרי.

האופי הדטרמיניסטי של השיטה הזו, מוביל לכך, שגם אם התגלה הערך של הבליל, אין באמת דרך לגלות את הסיסמא עצמה. כמובן, שניתן לנסות את כל האופציות, אך זו הסיבה, שאנו מתבקשים להשתמש באלפבית עשיר, "אות גדולה, סימן ומספר".

אפילו הבנק לא צריך לדעת את הסיסמה וזה היבט חשוב מאוד בכל הקשור לדרך בה סיסמאות מאוחסנות. אם תתקשרו אל הבנק ותגידו, ששכחתם את הסיסמא לכספומט, לא תקבלו תשובה בטלפון מהסיבה הפשוטה, שלנציג/ה בצד השני של הטלפון פשוט אין גישה לסיסמאות שלכם. המחשב חוסם להם את הגישה וזה לא רק כי תוכנת המחשב כתובה היטב, אלא גם כי המערכת לא מכירה את מספר הזיהוי האישי שלכם ואין לה דרך לגלות זאת.

בעת הפעלת הקוד בכספומט, המערכת של הכספומט קוראת את ה'בליל' הנוצר ובודקת התאמה לפי מסד הנתונים. פונקציה חד כיוונית, כשמה כן היא - פועלת רק בכיוון אחד.
 
ישנן מספר דרכים, שהאקרים יכולים לנסות, כדי לגלות סיסמאות. בעזרת מערכת ממוחשבת או מערכת ההפעלה של הסמארטפון, ניתן לנסות את כולן כמובן, עם מקלדת באופן ידני זה לא מעשי, שכן יש מיליארדי קומבינציות אפשריות.

כדי להפוך זאת לקשה יותר, מערכות מתחילות להאט את התגובה ברגע שמוזנות אליהן מספר סיסמאות שגויות. מה שיכול להתחיל כהפרש של 10 שניות בין ניסיונות, יכול להגיע לדקה במעבר בין הקלדה להקלדה. באייפון, אם האופציה מופעלת (והיא צריכה להיות), המערכת למעשה תמחק את כל הנתונים לאחר 10 ניסיונות כושלים.

הדרך המעשית והיחידה לפצח סיסמאות היא, למעשה, לגנוב את קובץ הסיסמאות ולנסות אותן באופן לא מקוון. יש 2 דרכים עיקריות לעשות זאת:

האחת, לפעול בכוח. כלומר, לנסות את כל הסיסמאות לפי הסדר (מ-a ועד z. ולאחר מכן aa וכן הלאה).
השנייה, לפעול בשכל - "התקפת מילון". מרבית הסיסמאות הן פשוטות למדי, מילים במילון, לעתים עם שינוי מזערי (להוסיף ספרה, אות גדולה וכד'). בפער ניכר יש פחות מילים במילון מאשר קומבינציית הסיסמאות, שבשיטה הראשונה.

וריאציה אחת של שיטה זו היא לנסות כל מילה, בכל קובץ במערכת. תאמינו או לא, ישנם אנשים המשתמשים בחשבונות הבנק שלהם כסיסמא (עצתי, אל תעשו זאת).

באבטחת מידע, אחת ההנחות היא, שהאבטחה עצמה תלויה בקומבינציית המקשים, זה דבר ידוע בתחום ואף יש לו שם - "עקרון קרצ'וף" (על שם הקריפטוגרף ההולנדי אוגוסט קרצו'ף) או Shannon's Maxim, על שם קלוד שאנון (תיאורטיקן מידע, שיצר את תיאוריית המידע).

עקרון זה פועל מתוך הנחה, ש"הרעים" מודעים לאלגוריתם שבשימוש והצליחו להשיג עותק של מאגר הסיסמאות. אין זה אומר, שלא צריך לשמור על האלגוריתם בחשאיות ולא להגן על מאגר הסיסמאות. זה אומר רק, שאבטחת המערכת אינה תלויה רק ב-2 הדברים הנ"ל (הקומבינציה ומאגר הסיסמאות). בשורה התחתונה, גם אם 2 הדברים מחוץ לשליטתך וזה אכן כבר אבוד, עדיין לא צריכים למצוא את הסיסמאות.

קו ההגנה הראשון, בניגוד לרוב הזמן באינטראקציה עם מחשבים, הוא להפוך את הפונקציה הקריפטוגרפית לאיטית ויקרה לחישוב (במונחים של צריכת משאבים). בעת ההתחברות לסמארטפון או למחשב, זה לא באמת משנה אם זה ייקח פחות משנייה ליישם את הסיסמא, זה רק צריך להיעשות פעם אחת בכל כניסה.

עבור אלה הפועלים בזדון, שינסו את כל הסיסמאות ו/או הקומבינציות, זה עשוי להיות ההבדל בין לנסות מיליארד ספרות לבין לנסות למשל 4 ספרות. ניתן, כמובן, להשתמש ביותר ויותר כוח מחשוב, אך עדיין, האופציות הן רבות מאוד, גם אם ישתמשו ב-1,000 מחשבים, יצטרכו לנסות 4,000 סיסמאות בשנייה.

יש גישה נוספת בה נוקטים האקרים, והיא "חישוב מראש" (Pre-Compute) של כל הסיסמאות, או חלק ניכר מהן. ניתן להריץ את כל הקומבינציות האפשריות דרך הבליל ולשמור את התוצאות. במובן מסוים, הפעולה הזו הופכת את הפונקציה החד כיוונית לדו-כיוונית. זו שיטה שימושית ביותר בהינתן גניבה של מאגר גדול, או מאגר, שנבנה מכמה מערכות ביחד.

עם זמינותו של כוח חישוב כמעט אינסופי וזול, בעזרת הענן, גניבת הסיסמאות הופכת להיות ריאלית יותר ויותר. אפילו עם 'בליל' חזק. בנוסף, בדיוק כמו כריית ביטקוין, אם הרצון הוא לעשות זאת מהר, ניתן להשתמש ב-GPU (מעבד חזק יותר מה-CPU המסורתי), לבנות מנוע מצפין חזק או, לפחות בתיאוריה, להרכיב שבב מותאם אישית. בהנחה, ש"הרעים" יכולים להשיג משאבים רבים (כוחות מחשוב, שבבים וכד'), הם יכולים פשוט לבדוק אם יש בידם התאמה, ואם כן, אז הסיסמה בידם.

על רקע דברים אלה, נשאלת השאלה: איך בכל זאת נגן על עצמנו? שיטה אחת מעניינת במיוחד היא "להוסיף מלח" לתחילת הסיסמה, מחרוזת אקראית של תווים, שפשוט מתווספת לסיסמה. יש ליצור מחרוזת כאשר הסיסמא מאוחסנת כבר במסד הנתונים, ביחד עם הבליל.

אבל, וזו נקודת המפתח, ה"מלח" לא צריך להישמר בסוד. חשיבותו של המלח נשענת על כך, שהוא מסבך את העניין, מסבך מאוד. סביר, שאינכם עושים זאת, אך אם כן הייתם עושים זאת, למשל, להוסיף 6 ספרות לתחילת כל סיסמה, אזי היו לכם מיליון מאגרים שונים לכל סיסמה. עכשיו להאקר יש עבודה קשה בהרבה ואיטית הרבה יותר. בפועל, המלח הוא כאורך הבליל (כזכור, הבליל הוא התוצאה של ההצפנות - "פונקציית הקריפטוגרפיה"), בד"כ 256 סיביות (32 בתים).

כלל אצבע של האקרים הוא לא לתקוף את ההצפנה, שכן ישנן חולשות נוספות. למשל, הנדסה חברתית.

סיפור שהיה כך היה: גנרל בפנטגון במהלך פגישה עם יועצת אבטחה, שידועה במומחיותה בהנדסה חברתית, טען, שהסיסמא שלו בלתי ניתנת לחדירה. היועצת לקחה את כרטיס הביקור של הגנרל, חייגה למשרדו ועוזרו ענה. היא טענה, שהיא עוזרת של אדם X בפנטגון, עמו נפגש הגנרל, וכי הגנרל שכח את סיסמתו ומבקש, שהיא תסייע. תוך 30 שניות הסיסמא הייתה בידיה. כלומר, מכיוון זה, אין אנו מצפים להיות מותקפים, אך זה עובד כמו קסם. עוזרו של הגנרל ידע, שהוא בפנטגון, ידע עם מי הוא נועד, לא כל שכן, השיחה הגיעה מהפנטגון, אז למה לחשוד? זו הנדסה חברתית.

חולשה נוספת נובעת מההנחה, יש דרכים נוספות להיכנס למערכת. 'שאלות אבטחה' זו דרך אחת ברורה. לנסות "בכוח" למצוא את הסיסמא דרך הבליל זו לא משימה ריאלית, אבל למצוא את שם הנעורים של אמי? אולי זה לא במרחק חיפוש בגוגל, אבל לא בעיה למצוא זאת. העיר שבה נולדתי? לא סוד.

הנה כיוון שאולי לא חשבתם עליו, אם תכננתם לגלות את שם הנעורים של אם הקורבן, או את שם חיית המחמד הראשונה לצורך העניין,  תוכלו להקים אתר "עסיסי", כזה שימשוך תנועה רבה כגון "סודותיהם של הכוכבים בהוליווד" או אולי "המציאות שאמזון לא רוצה שתראו", ולגרום לאנשים להירשם אליו. בתהליך הרישום, הזינו כמה שאלות אבטחה (למשל, הדוגמאות שלעיל), וכך הנתונים כבר יגיעו אליכם.

דרך נוספת לעיבוי ההגנה על הסיסמאות היא האימות הדו-שלבי. יש לציין, שאבטחת מידע נשענת על מספר עקרונות:
  1. משהו שאתם יודעים (סיסמא, שמות נעורים וכו').
  2. משהו שברשותכם (סמארטפון, מחשב וכו').
  3. אתם (טביעת אצבע, זיהוי פנים וכו').
סיסמאות רגילות לרוב תהיינה רק סביב עקרון אחד. שימוש ב-2 עקרונות זה כבר אימות דו-שלבי. למשל, כספומט, משהו שברשותכם (כרטיס אשראי) ומשהו שאתם יודעים (הקוד למשיכה). הקוד, בד"כ בין 4 ל-6 ספרות, אינו מאובטח כשלעצמו (למשל כשנרצה להיכנס לחשבון הבנק באינטרנט, אין אנו עושים זאת עם הקוד של האשראי).

בד"כ, כאשר מדובר באימות דו-שלבי, הסיסמא חזקה יותר כאשר עולה הדרישה להשתמש בסמארטפון (למשל, כאשר נשלח קוד ייחודי כהודעת טקסט אל המכשיר). אם אתם יכולים, עבור כל מערכת, שאתם נרשמים אליה, עשו זאת באמצעות אימות דו-שלבי, כזה הנשען על 2 גורמים.

אם עולה הצורך לבצע אתחול לסיסמא, לרוב כי היא פשוט נשכחה לה, עולים במקרה זה 2 דגלים, שיש לשים לב אליהם:
הראשון: הליך איפוס הסיסמא כשלעצמו צריך להיות מורכב לפחות כמו הכניסה למערכת. אחרת, כל האקר ממוצע פשוט יבחר לאפס את סיסמתכם. לצורך העניין, אם בעת הכניסה יש צורך באימות דו שלבי, אזי כך גם בהליך האיפוס - יש צורך ב-2 גורמים כדי לאפס / לשנות הסיסמא.

השני: אם המערכת שולחת לכם את הסיסמא האבודה בדואר אלקטרוני, פעלו מהר. אם המערכת יכולה פשוט לשלוח את הסיסמא, אזי סביר כי היא מאוכסנת בקובץ טקסט רגיל, ואין היא מקשה על האקרים למיניהם. אם מישהו גונב את מאגר הנתונים, יש ברשותו את הסיסמאות של כולם, וזה פשוט סוף המשחק.
 
מאת: איליה דוידוב, יולי 2018.
ארכיטקט מערכות, Cadence
 
כספומט יחצ קיידנס

 



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 





2.12.24 - Telco 2024

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד עורף. ורק בריאות לכל קוראינו!!!
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד העורף, ורק בריאות לכל קוראינו!!!

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים