כנס הקריפטו D&DD: למטבעות פיאט אין ערך. בעתיד הביטקוין יהפוך ליציב כמו זהב
מאת:
מערכת Telecom News, 11.9.19, 14:20
לכנס הקהילה של שבוע הבלוקצ'יין הישראלי הגיעו מאות משתתפים מרחבי העולם. מסתבר, שכרגע אנשים רואים בביטקוין השקעה ומאמינים, שהערך שלה יגדל. זו אחת מכמה סיבות לכך, שמחזיקי ביטקוין לא משתמשים בו לרכישות שגרתיות.
כ-400 אורחים מכל רחבי העולם הגיעו לכנס הקריפטו
D&DD, כנס הקהילה המרכזי של שבוע הבלוקצ'יין הישראלי, שהתקיים היום בת"א. את האירוע ארגנו
תומר וייס,
מאיה זהבי ו
שאולי רג'ואן. באירוע השתתפו מובילי דעת קהל מהחברות המובילות בתחום בישראל ובעולם בהן
INX Chromia, Tezos, Fuse, SafeX, 2key, ועוד.
בין המשתתפים בכנס
ג'יימסון לופ,
CTO,
Casa, ממובילי פיתוח ליבת ביטקוין,
פלורה סאן, דירקטורית ב-
Binance X, מעבדת החדשנות של
Binance, בורסת הקריפטו הגדולה בעולם
, פול פיואי, מנכ"ל
Edge, מארנקי הביטקוין המובילים בעולם,
בן פיש, שותף מייסד ב-
Findora, פרוטוקול פורץ דרך בתחום הפרטיות,
יובל רואש, מנכ"ל ביטס אוף גולד,
אור לוקאי כהן, סמנכלי"ת
Bittax, יוני אסיא, מנכ"ל
eToro,
רועי שיינפלד, מנכ"ל
Breez, ארנק הלייטנינג המתקדם בעולם,
סרז' קוטלייר, מנכ"ל
BitRefill, חברה המאפשרת רכישת כרטיסי תשלום באמצעות ביטקוין, דבר המאפשר לרכוש מוצרים ברי קיימא באמצעות המטבע הדיגיטלי,
מני רוזנפלד, מנכ"ל איגוד הביטקוין הישראלי,
נמרוד להבי, מנכ"ל
Simplex ועוד נציגי חברות שונות בתחום האפליקציות המבוזרות והכלכלה החופשית.
להלן תמצית מדברי חלק מהדוברים בכנס:
ג'יימסון לופ,
CTO,
Casa: "אחת הסיבות, שהופכות את הביטקוין ואת המטבעות הדיגיטליים למשמעותיים כל כך, ואף בעיני אנשים מסוימים למשני עולם היא, שהשליטה מאפשרת לשלוט בהיבטים רבים בחייהם. כיום, יש לנו את היכולת לפרוץ את הגבולות וליצור עולם חדש. הרעיון שבמטבעות דיגיטליים מערער את שליטת הממשלות וכבר עכשיו יש עשרות אלפי אינדיבידואליים, שלא מחכים לרגולציה כלשהי ופועלים בעולם פיננסי חדש. למיליוני אנשים אין גישה למערכת הכלכלית המסורתית, שאנו מכירים, אם נצליח לאפשר לאותם אנשים גישה למערכת כלכלית חדשה, נוכל לייצר עולם חדש".
פול פיואי, מנכ"ל
Edge: "כשאני מסתכל על שינוי ערך הביטקוין ב-10 שנים האחרונות, אני מבין, שלפיאט אין ערך בכלל. אני מאמין, שכאשר אנשים המחזיקים במטבעות הרגילים יראו ערך רב יותר במטבעות וירטואליים, הם יעברו למטבעות קריפטוגרפיים. זה אמנם ייקח זמן, אבל בנקודה מסוימת, הקריפטו יהיה יציב כמו הזהב. הקריפטו יעלה את הערך שלו, מה שיגרום ליותר אנשים להשתמש בו כמטבע לכל דבר".
מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי: "כרגע אנשים רואים בביטקוין השקעה ומאמינים, שהערך שלה יגדל. זו אחת מכמה סיבות שונות לכך, שמחזיקי ביטקוין לא משתמשים בו לרכישות שגרתיות. ברגע שאנשים יתחילו להשתמש בביטקוין בתדירות גבוהה יותר, ערכו של הביטקוין יהפוך דומה יותר לערך המטבעות הקיימים כיום".
אלכסנדר זאידלסון, CEO Beam: "אנו רוצים לבנות תחליף למזומן. כשאני משלם במזומן, אני לא צריך להזדהות. לדעתי הפתרון הוא לתת לאנשים לבחור אם הם מעוניינים להזדהות או לא".
בן פיש, מנכ"ל
Findora: "פרטיות היא הכרחית, וכדי להוכיח למישהו, שהוא לא נופל לתרמית פונזי, אנו משתמשים בהוכחה באפס ידיעה. כך, אנו מבטיחים את המעבר של הכסף ללא חשיפת פרטי ההעברה עצמה".
גיאקומו זוקו, דירקטור ב-
BHB.Network: "ביטקוין עדיין בגדר ניסוי. השוק עדיין מגלה אותו, ועד שהוא לא ימוסד קשה לבצע איתו שימוש שגרתי-יומיומי. כרגע רוב מחזיקי הביטקוין מעדיפים שלא לבזבז אותו, אלא אם במקרים מיוחדים, בעיקר בגלל שהוא מורכב מידי עבור המערכת המסורתית. תשלום עם ביטקוין יהפוך לטבעי יותר, כאשר הרגולטור יכיר במטבע ותהליך התשלום יהפוך קל יותר".
שאולי רג'ואן, ממארגני הכנס, מנהל תיק ההשקעות של
Capital nature: "בתחום של טכנולוגיות מבוזרות יש הרבה פיתוחים, אולם, למעשה, החברות הקטנות והמעניינות, הסטארטאפים, שנמצאים בשלבים הראשונים, לא מצליחים לקבל חשיפה ולהתרומם.
דווקא באירוע של הקהילה, בשביל הקהילה, אנו יכולים לתת להם את המקום לבלוט ולהציג את עצמם. היו כאן 400 איש היום, מכל העולם, שבאו להכיר את הקהילה הישראלית ואת הפיתוחים החדשים שלה.
לקהילה הישראלית חסרה חדשנות. אנו רואים הרבה פיתוחים המנסים להמציא את הגלגל, לבנות פלטפורמות חדשות. אבל מה שבאמת צריך הוא מי שישפר, יתמוך בטכנולוגיות. הכנס הזה הראה את תחילתו של השינוי וראינו כאן את אלה שמבינים את הכיוון ועושים את עולם הבלוקצ'יין קל יותר לשימוש".
תומר וייס, מייסד שותף של ליברה קאמפ ו-Jango labs ממארגני האירוע: "האירוע נעשה ע"י קהילת הביטקוין והטכנולוגיה הפיננסית המבוזרת הישראלית. אנשים מכל התחומים בקהילה, שנתרמו להקמת הכנס. הצלחנו להביא אנשים מהשורה הראשונה בעולם הביטקוין, לצד מובילים בטכנולוגיות אחרות לכנס קהילתי.
הצלחנו ליצור שילוב מיוחד בין הביטקוין מקסימליסטים לדיסנטרלייז מקסימליסטיים, מהקהילה של את'ריום בברלין. הגיעו אנשים מגולם ונוסיס, ולצידם אנשים בכירים מעולם הביטקוין ומובילי הדעה כמו
ג'יימסון לופ ו
אודי ורטהיימר. לראות אותם ביחד בכנס קהילתי, היה מאוד מעניין ויצר אווירה מאוד טובה ודיונים מאוד מעניינים" .
בתמונה למעלה: מימין לשמאל: תומר וייס, מאיה זהבי ושאולי רג'ואן.
בתמונה למטה: מימין לשמאל: שאולי רג'ואן, יובל רואש, יוני אסיא, פול פיואי, תומר וייס.
קרדיט צילום תמונות: ישראל הדרי