עדכון 26.2.23: "הודעת שר התקשורת: ישראל מתחברת: מהפכת הדור החמישי והגדלת התחרות והמגוון בשוק התקשורת יוצאים לדרך.
הישג לשר התקשורת ד"ר
שלמה קרעי בחוק ההסדרים: גידול של כ-15% בבסיס התקציב ותוספת של כ-20% מחוץ לתקציב לטובת פרוייקטים ייחודיים, בין היתר, מוגנות ילדים ונוער ברשת, קרן ליוצרים צעירים בפריפריה ועוד.
מעבר לכך, פרוייקט ענק נוסף שבו משרד התקשורת יקדם מיזמים מבוססי דור 5 בהיקף של 50 מיליון ש"ח ויקים צוות בין-משרדי לפיתוח תשתיות דור 5 ולהסרת חסמי פרישה
בנוסף, יריית פתיחה למדיניות שר התקשורת להכנסת תחרות, מגוון וריבוי דעות בשוק התקשורת. לשם כך, יוקצו 60 מיליון ש"ח לתוכנית לעידוד התחרות בתחום החדשות והאקטואליה.
שר התקשורת, ד"ר
שלמה קרעי: ״תודה לאל ותודה לראש הממשלה על הבעת האמון והצבת תקציב משרד התקשורת ומימוש מטרותיו בראש סדר העדיפויות הלאומיות.
אתגרים רבים נצבים בפנינו, הן בתחום התשתיות והן בתחום השידורים. פרישה מואצת ורחבה של תשתיות תקשורת מתקדמות מחויבת המציאות. ההשקעה הלאומית כפי שנקבעה בחוק ההסדרים, בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות ופרישה רחבה של אתרי דור 5, יזניקו את הכלכלה הישראלית ויצעידו את ישראל לקדמת במת החדשנות העולמית בשורה אחת עם המדינות המובילות בעולם.
בנוסף, התקציב מבטיח לנו את פתיחת שוק התקשורת לתחרות אמיתית ולריבוי דעות.
תודה לצוות המשרד בראשות המנכ"לית והמשנה למנכ"ל שעשו לילות כימים להשגת מטרות אלו.״
היום (ו׳), החליטה הממשלה במסגרת חוק ההסדרים כי משרד התקשורת יקים צוות בין משרדי בראשות מנכ״ל משרד התקשורת, שיבחן את דרכי הפעולה לקידום פריסת תשתיות דור 5 ואילך לכלל הציבור בישראל. צוות בין-משרדי בהובלת משרד התקשורת יהיה מורכב מנציגי משרד התקשורת, משרד ראש הממשלה, אגף התקציבים במשרד האוצר, נציג הממונה על התחרות נציג בנק ישראל ונציג רשות החדשנות. הצוות יגיש את המלצותיו בתוך 6 חודשים לתוכנית האצת תשתיות התקשורת בנגב, בגליל, ביהודה ושומרון ובארץ ישראל כולה.
בנוסף, משרד התקשורת יגבש תכנית בתקציב של 50 מיליון ש"ח להאצת הטמעה של יישומים טכנולוגיים חדשים על גבי רשתות סלולריות מתקדמות במגזרי המשק השונים. התכונית תעודד גופים אשר מספקים שירותים לציבור לפתח מיזמים מבוססי טכנולוגיות דור 5. התוכנית תצא לדרך באופן מידי, תביא למימוש עסקי את היישומים החדשים והיא מתווספת לתוכנית הקיימת לעידוד פיילוטים מבוססי דור 5.
תשתיות תקשורת סלולרית חיוניות לשמירה על אורח חיים תקין ולהתפתחות הכלכלה והתעשייה הישראלית. תקשורת סלולרית מאפשרת חיבוריות וזמינות גבוהה של אנשים ומכשירים בפריסה נרחבת, מרחיבה אפשרויות תעסוקה ולימודים, ומהווה מנוע צמיחה למשק. טכנולוגיית הדור החמישי מהווה בסיס לקידום טכנולוגי משמעותי שיאפשר פריצת דרך במגוון תחומים, ופיתוח יישומים במגוון מגזרים, כגון: תחבורה אוטונומית, ערים חכמות, רפואה מרחוק, מציאות רבודה ומדומה ובינה מלאכותית. פריסת תשתיות תקשורת אלחוטיות מתקדמות בפריסה רחבה מביאה לצמיחה בתוצר, מגדילה את פריון העבודה, מקדמת את איכות החיים, מצמצמת פערים חברתיים-כלכליים ומרחיבה את הכלכלה הדיגיטלית ואת שימושיה.
הדור ה-5 מאפשר את התפתחותם של יישומים חדשים שעושים שימוש ברשתות תקשורת אלחוטיות. האצת הטמעת היישומים בעלי בשלות טכנולוגית תביא תועלת רבה לציבור במגוון מגזרים שונים במשק הישראלי, וביניהם: בריאות, תחבורה, ביטחון, חינוך, תעשייה, חקלאות והשלטון המקומי ופיתוח החדשנות והתחרות הטכנולוגית."
עדכון 20.4.23: חברת פרטנר הוציאה
כאן הודעה לבורסה מאוד מוזרה ובנוסח חריף בנוגע להחלטות משרד התקשורת בעניין תדרים משותפים עם הרשות הפלסטינית ולהלן כל ההודעה:
"מהות האירוע: מגבלות על השימוש בפסי התדרים המוקצים לחברה ולהוט מובייל, בתחומי ה-2600 וה- 3500 מגה הרץ.
בהמשך לדיווחי החברה מיום 17 ביולי 2019 (מס' אסמכתא: 061623-02-2019) ומיום 13 באוגוסט התאגיד עסקי תיאור לפרק 13.2.6.4-ו 13.2.6.3 לסעיפים וכן ( 2020-02-088257 אסמכתא' מס 2020).
בדוח התקופתי של החברה לשנת 2022, כפי שפורסם ביום 28 במרץ 2023 (מס' אסמכתא: -01-2023029092) (להלן - הדוח התקופתי לשנת 2022), בקשר לרכישה באמצעות מכרז של 2X10 מגה -הרץ בפס 2600, והפעלת תדר זה ברשת ה-4G המשותפת יחד עם 2X10 מגה הרץ שנרכשה ע"י הוט מובייל בע"מ 1 (להלן - הוט מובייל), ושל 50 מגה הרץ בפס 3500 והפעלת תדר זה ברשת 5G המשותפת יחד עם 50 מגה הרץ שנרכשו על ידי הוט מובייל, ושבמסגרת תיאום תדרים עם מדינות שכנות, עם הרשות הפלסטינית ועם גורמים נוספים, עשויים להתקיים שימושים משותפים או מגבלות לשימוש לגבי כל או חלק מפסי התדרים באזורים מסוימים, החברה מעדכנת כי ביום 19 באפריל 2023 ,התקבל בחברה מכתב ממשרד התקשורת ביחס למגבלות על השימוש בפסי התדרים המוקצים לחברה ולחברת הוט מובייל בתחומי ה-600,2 וה- 500,3 מגה הרץ (להלן – המכתב).
בהתאם למכתב, בהמשך להחלטה מהעת האחרונה של הוועדה הטכנית המשותפת לישראל ולרשות הפלסטינית (להלן - וט"ם), לקדם הקצאה של פסי ה-2600 ושל פס התדרים 3510 עד 3590 מגה הרץ, למפעילי הרט"ן הפלסטינים לשימוש מקביל ובכפוף להקצאתם למפעילים הפלסטינים ) (להלן - הפסים המקבילים), עדכן הצד הפלסטיני שלאחר שיוקצו הפסים המקבילים על ידי הוט"ם לרשות הפלסטינית, בכוונתו לחלק אותם לשימוש של מפעילי הרט"ן הפלסטינים ג'אוול (JAWWAL) ו -אורידו (OREDEOO) (לשעבר ווטאניה).
1. לפרטים בדבר הסכם שיתוף רשתות של החברה עם הוט מובייל והשותפות המוגבלת שהוקמה על ידי הצדדים לעניין זה (PHI), ראו בסעיף 5.23 לפרק תיאור עסקי התאגיד בדוח התקופתי של החברה לשנת 2022.
בהתאם לכך, נקבע במכתב כי יחולו על השימוש של החברה ושל הוט מובייל בפסים המקבילים הכללים הבאים:
א. השימוש שיעשו החברה, הוט מובייל ומפעילי הרט"ן הפלסטינים, בפסים המקבילים ינוהל באמצעות חברת ניהול שתנהל את השימוש המקביל בפסים המקבילים, תתאם בין המפעילים המשתמשים ובמידת הצורך תקבע את השינוי הנדרש ליישום על ידי מי מהמפעילים המשתמשים. זאת, במטרה למנוע הפרעות לשימוש מפעילי הרט"ן הפלסטינים בפסים המקבילים באזור יהודה ושומרון (להלן – איו"ש).
לשם כך על החברה והוט מובייל להתקשר עם חברת הניהול בהסכמים לשם קביעת נהלי העבודה והתיאום, אשר יהיו טעונים אישור משרד התקשורת וקצין מטה (קמ"ט) תקשורת איו"ש, וכי במידה שהחברה או הוט מובייל לא יחתמו על הסכם כאמור הן לא יוכלו לעשות שימוש בפסים המקבילים ללא אישור בכתב מחברת הניהול, לרבות בישראל.
ב. בשימוש בפסי 2600 מגה הרץ בתחום איו"ש וקו התפר תינתן עדיפות למפעילי הרט"ן הפלסטינים, למעט בריכוזי ההתיישבות היהודית באיו"ש, כפי שנקבעו על ידי הוט"ם, בהם תינתן עדיפות לחברה ולהוט מובייל, כפי שפורט במכתב.
ג. בשימוש בפסי ה-3600 מגה הרץ בתחום איו"ש וקו התפר תינתן עדיפות למפעילי הרט"ן הפלסטינים בהתבסס על המפורט במכתב וכפי שיוסכם עם חברת הניהול ויאושר על ידי הוט"ם.
יצוין כי משרד התקשורת לא נקב במכתב בלוח זמנים לביצוע האמור ב- ו.
2. בהתאם להערכות ראשוניות של החברה, יישום מלא של האמור במכתב, עלול לפגוע בשירותי החברה בתדר 2600 מגה הרץ (החברה עושה שימוש גם בתדרי 700 ,1800 ו – 2100 לצורך מתן שירותיה), בכל יישובי איו"ש, וכן בטווחים גיאוגרפיים של עד 8 ק"מ מהקו הירוק. בנוסף, יישום מלא של האמור במכתב עלול לגרום לחברה להימצא בנחיתות ביצועים ביחס למתחרים בחלק מאתרי הסלולר שלה.
יצוין כי החברה ממשיכה ובוחנת את המכתב והשלכותיו לרבות מול משרד התקשורת.
המידע המובא בדוח זה, בדבר השלכות על שירותי החברה הנובע ים מיישום מלא של המכתב, הינו מידע צופה פני עתיד כהגדרת מונח זה בחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. מידע זה עלול שלא להתממש או להתממש בצורה שונה מהתואר לעיל, בין היתר, כתוצאה מאופן וקצב יישום המכתב, החלטות הוט"ם, הצד הפלסטיני ואופן ניהול השימוש במקביל בפסים המקבילים על ידי חברת הניהול.
בכבוד רב,
חברת פרטנר תקשורת בע"מ
נחתם על ידי:
אבי גבאי, מנכ"ל."
עדכון 13.7.23: פורסם
כאן ע"י
ישראל וולמן ב-YNET (כותרת בלבד): חברת החשמל תקים רשת דור 5.
הרשת החדשה תוכננה לצורך הזרמה מיידית של המידע המתקבל מהמונים הדיגיטליים החכמים שבבתי הלקוחות, אולם בימים אלה בודקת החברה את האפשרות של שיתוף פעולה מסחרי עם מפעילות הסלולר."