מערך הסייבר הלאומי: קיבלתם הודעה שחשבונכם נחסם? 8 המלצות התגוננות מהודעות כאלו
מאת:
מערכת Telecom News, 23.10.24, 16:38
במהלך 2024 טיפל מערך הסייבר הלאומי ביותר מ-6,000 קישורים זדוניים שונים, שנשלחו בהודעות פישינג המתחזות למוסדות פיננסיים, כדי לדלות מידע על כרטיסי אשראי, או חשבון בנק.
מניתוח הנתונים נראה, שרוב ההודעות מתחזות ל
bit- לצד התחזויות ל-
,PayPal, Pay boxשירותי הבנקים וחברות אשראי שונות. אמצעי הזהירות הבאים נועדו כדי לשמור על הכסף שלכם
:
המלצות מערך הסייבר הלאומי להתגוננות מהודעות אלו
:
- בדקו את שם השולח - שימו לב שכיום ניתן להתחזות גם לשם השולח במסרון. בדוא"ל - בדקו אם כתובת הדוא"ל היא כתובת עם סיומת רשמית של הבנק.
- שימו לב לניסוחים מאיימים - פניות שמאיימות לסגור חשבון, דורשות פעולה מיידית או כוללות שגיאות כתיב או תחביר צריכות להדליק נורה אדומה.
- היכנסו לאתר הרשמי מהדפדפן - במקום ללחוץ על הקישור שהתקבל בהודעה, גשו ישירות לאתר הרשמי של המוסד הפיננסי דרך הדפדפן או דרך אפליקציה רשמית ובידקו באזור האישי שלכם.
- לא מוסרים מידע אישי - בנק או חברת אשראי לעולם לא יבקשו מכם למסור בהודעה או בטלפון את הסיסמה, הקוד או פרטי כרטיס אשראי. לא מוסרים מידע זה גם למי שנראה כחבר או מכר.
- הגדירו אימות דו-שלבי - לכל שירות פיננסי באפליקציה, באתר הרשמי או ברכישות. ההגדרה מעניקה שכבת הגנה נוספת בכך שהיא מחייבת גם קוד נוסף (לרוב קודם ב SMS-או אפליקציה ייעודית) מעבר לשם המשתמש והסיסמה).
- עקבו אחר רכישות ותנועות בחשבון - שימו לב לפעולות לא מוכרות. ניתן גם להפעיל התראה על כל ביצוע של רכישה - שירות חינם שמציעות חברות כרטיסי האשראי.
- בדקו את הקישור - שימו לב אם מדובר באתר הרשמי. ניתן לבדוק בשירותscan my SMS העובד יחד עם המערך, שם ניתן להזין קישור ולקבל תשובה אם מדובר בקישור חשוד. במקרה שמדובר בקישור חשוד - הקישור ידווח אוטומטית למערך הסייבר ויטופל.
- במחשב - התקינו תוכנות אנטי וירוס שמציעות הגנה ייעודית נגד אתרי פישינג וחוסמות כניסה לאתרים חשודים. כ"כ, הימנעו מלשמור סיסמאות לאתרים פיננסיים בדפדפן.
.